Vad betyder en lag?

En lag i Sverige år 2010. Vad betyder den? Man trodde ju att lagar var något som fanns till för att skydda invånarna, och att de som bryter mot reglerna blir straffade. Så är det ju om någon kör för fort, rånar en bank eller våldtar någon. Men att låsa in någon i en bur med gallergolv? Att spruta in gift i någons kropp mot hennes vilja? Det är tydligen fullt lagligt. 

    
Det finns en lag i Sverige som säger att alla djur ska ha utlopp för sina naturliga beteenden. Jag kan inte förstå hur någon ens kan drömma om, att en mink kan må bra av att bo i en bur stor som ett kvällstidningsuppslag. Eller en gris som bor på några kvadratmeters betonggolv. Eller en värphöna som sitter i bur hela sitt liv och slaktas när hennes äggproduktion börjar trappas ned. Allt detta bryter mot svenska lagar, men det fortsätter ändå och ingen straffas. 

         

Sveriges politiker tar inte tag i frågan kring djurförtrycket i samhället, utan gömmer sig istället bakom de stränga djurskyddslagarna vi har. Ja, de är faktiskt stränga, men bara i jämförelse med de andra länderna. Djur plågas och torteras ändå i dagens Sverige. Men vi har ändå de bästa djurskyddslagarna, så politikerna fortsätter sina jobb utan att ens ta upp frågan om djurens rättigheter. 
                              
      Partiernas åsikter kring djurhållning - Allians För Djuren.   
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN