Varför?

Jag tänkte på varför allting fortsätter dag efter dag, varför folk fortsätter att köpa smink som är djurtestat, att äta kött och bara tänka på priset när de handlar. Jag tror att det handlar om att många inte vill veta. Informationen finns överallt, men bara om man letar efter den. Hur levde jag innan jag blev kritisk mot djurhållningen? Jag har varit halvt medveten om hur köttet tillverkas, hur sminket testas osv. ända sen jag var säkert 10 år gammal. Så varför har jag börjar göra någonting först nu? 

Antagligen valde jag att fortsätta leva i ovisshet, och inte ta ställning för att det var mycket bekvämare. Att jag som 10-åring gjorde detta, är ett ganska självklart beslut. Men en 40-åring som gör samma sak måste nog tänka om enligt min mening.



DEN VANLIGA MÄNNISKAN
När jag tänker på "den vanliga människan", tänker jag mig en person som bor i en förort någonstans i en villa och är kring 40 år. Kanske har personen en hund, eller en katt. Hon kallar sig djurvän - men vet inte riktigt om att hon faktiskt inte kan vara det - med tanke på vilka grymma saker hon bidrar till genom att handla billigt smink på H&M och köpa fläskfilé på LIDL. 


                                 Ovan: Produkt 
                               Nedan: Produktion   
                             



Linda McCartney sa en väldigt fyndig grej, som verkligen rakt på säger det som jag försöker förmedla - "Om slakterierna hade glasväggar skulle alla vara vegetarianer".

Jag vet inte hur jag ska påverka människor och få dem att inse hur otroligt respektlöst djur behandlas på många ställen i världen idag. Och att det går att göra någonting.
Köp smink på The Body Shop, dra ner på köttkonsumtionen, köp ekologisk ägg och mjölk. 
Det går att förbättra världen!

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN