Djurförsök?

Nu har jag lagt in en ny omröstning, observera att du kan fylla i flera alternativ. Jag tar upp ett ämne som många har väldigt spridda åsikter kring - nämligen djurförsök.



Kosmetikatester tycker jag är helt idiotiskt. Det finns redan massvis med företag som inte testar på djur, vilket bevisar att dessa djurförsök görs helt i onödan. Men antagligen är det billigare att testa smink på djur istället. Pengarna går före lidande och död - som alltid.


Vetenskapliga tester när dem t.ex. vill lära sig hur kroppen fungerar, dem testerna tycker jag också är helt onödiga. Forskare har t.ex. sytt igen ögonlock på katter och skärt av hälsenor på råttor som sedan får hänga från burtaket i 2 veckor. Allt detta för att forskarna tycker att vetenskapen ska gå framåt. Vetenskapen ska stå still, om det är det som krävs för att få slut på djurplågeriet.


Den allra svåraste frågan är forskningen kring sjukdomar. Jag vill ju precis som alla andra att vi ska kunna besegra cancer, aids & andra dödliga sjukdomar. Men samtidigt så är det ju djuren som får betala för det. Jag skulle knappast ge mitt eget liv för en sådan sak, så varför skulle djuren vilja göra det?


Fast det finns ju alternativa metoder till djurförsök. Dem är på god väg, och jag hoppas innerligt att de metoderna kommer att användas ivrigt. Jag tycker nog faktiskt att man ALDRIG, under några omständigheter får plåga en annan levande varelse för sin egen vinning. Alltså - inga djurförsök alls, någonsin.
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN