Vegetarian vs. vegan

Sedan jag blev vegetarian har jag på allvar helt slutat delta i köttbranschen. Och det känns så otroligt skönt. Det har uppenbarat sig många överaskningar på vägen. Jag äter godare mat än någonsin, kroppen mår bättre och jag känner mig fri från skuld. 

Det är bara det, att den där skulden på senare tid börjat krypa tillbaka... Jag ser på internet överallt där veganer klagar på vegetarianer för att vi inte "hjälper djuren fullt ut". Jag kan förstå vad dem menar, men jag tycker ändå att jag gör väldigt stor skillnad som det är. För mig finns det inte ens på världskartan att bli vegan, det är så långt borta så det knappt syns.

Jag stör mig på de veganer som blir sura på vegetarianer, och säger att dem måste bli som dem. Det är egentligen lite onödigt av dem att fokusera på att vi ska sluta äta ägg och mjölk. Jag tycker att vi vegosar tillsammans istället ska lägga vår energi på att få de övriga miljonerna i vårt land att inse verkligheten istället. Att få dem att förstå varför vi tycker djurrätt är viktigt, och att djur har rättigheter.
 
Kriga inte inom laget, vänd blicken utåt istället!
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN