Antingen eller?

"Jag skulle aldrig klara av att bli vegetarian. Jag måste få äta min biff och köttstycke, det går inte att ersätta den smaken." Så tycker många jag känner, och det är ju faktiskt sant. Men varför ska man vara antingen eller? Så om man gillar biff, kan man då inte äta vegetarisk mat någonsin?



Sanningen är ju så att mycket av vårt kött går att byta ut till vegetariskt, och det smakar ändå likadant. T.ex. köttbullar, schnitzel och köttfärs - smakar exakt likadant. Däremot är det svårare att härma bacon eller en blodig biff.

Det som många inte verkar förstå är att man inte måste vara vegetarian för att kunna göra en skillnad. Varje gång man äter vegetariskt så har man ju gjort ett val att inte stödja köttbranschen. Om man vill vara med och hjälpa djuren kan man sluta köpa kött som lika gärna skulle kunna köpas vegetariskt. 

Du behöver inte vara antingen eller! Fler måste förstå att man kan anstränga sig litegrann - alla behöver inte bli aktivister och militanta veganer. För om alla gör lite, så kommer det tillsammans bli en stor förändring. Alla kan göra något åt problemet. På sitt eget sätt.

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN