Prövar veganskt

Idag bestämde jag mig för att pröva på att äta veganskt. Jag lagade därför en helt vegansk middag! Det blev en soppa som jag själv komponerade ihop. Purjolök, persilja och potatis - och en massa kryddor såklart! Med bröd på sidan blev detta väldigt gott. Det är inte så farligt att äta veganskt faktiskt!



Sen testade jag också havredricka, vilket var en stor besvikelse tyvärr. Jag planerar att minska mitt mjölkdrickande och ersätta det med något annat istället, som helst ska smaka ganska likt. Får testa på soyamjölk sen istället och se om det är godare!


Kommentarer
Ulli säger:

Gott va det! Tack Lotta.

2010-10-17 @ 21:50:17
Linnea säger:

Sv: jo det är samma motiv - som sagt; ett favoritmotiv :) Och man behöver ju inte gå längre hemifrån än tvärs över gatan ^^

2010-10-17 @ 23:13:05
Hemsida: http://linne.webblogg.se/
M säger:

Soyamjölk är sjukt mycket godare än havremjölk! :)

Det finns en stark sammankoppling mellan köttindustrin och mejerieindustrin, dvs kalvarna som föds för att få igång mjölkproduktion= kalvarna går till slakt.

Ger kossorna inte mjölk mer = Kossorna går till slakt.

2010-10-19 @ 23:08:24
Hemsida: http://realmatilda.blogg.se/
Tapetorkestern säger:

Vad himla bra att du testar veganskt! När jag gick över från vegetarian till vegan var Lisa Gålmarks "Vadå vegan?" och Pia Halls "Vego Paradiso" till stor hjälp, men numera finns det ju så otroligt bra vegobloggar att inspiration knappast behöver sökas bara i böcker.



Jag tycker Djurens Rätt hemsida har det mesta man behöver för att fixa veganlivet, men den sidan har du väl redan koll på, liksom denna lista:

http://www.veggiemind.com/svenska-veganbloggar-frestar-bast/



Lycka till med veganplanerna!

Nezen säger:

Tycker det är så synd att det inte finns någon riktigt god mjölkfri "mjölk" :c Tycker varken soja eller havremjölken är något att hurra över :c Dock är både perfekta i matlagning och bakning! Soja funkar även som oboy ;D haha

2010-10-21 @ 13:00:50
Hemsida: http://nezenchan.blogg.se/
Jen säger:

Jag har också problem att dricka havremjölken,

men jag använder den alltid i matlagning.

Annars dricker jag juice eller saft numera.

Mjölken är borta helt och hållet. :)

Osten är jag lite svagare för,

så den finns kvar i viss mån.

(självklart alltid utan löpe)

kram

2010-10-22 @ 10:49:24
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Leah säger:

Det är jätte gott med grönsakssoppa. Varför int bara dricka vatten eller juice? Skippa mjölken helt. Du är super som gör så mycket i din vardag för att minska djurens lidande.

2011-02-26 @ 14:30:37
Laks säger:

Leah - Jo, ja kom ju på det sen X) Dricker inte mjölk längre (eller jo, jag gjorde det en gång när jag blev bjuden på varm choklad..) Men jag dricker bara vatten, det är väldigt underskattat faktiskt. Det är nästan godare faktiskt :P

2011-02-27 @ 10:10:54
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN