Moder jord

Det är en skrämmande tid vi lever i. Aldrig tidigare så har någon ras på denna planet utnyttjat jordens resurser på ett så slösaktigt sätt. Aldrig tidigare har vi varit så egoistiska.
Vi skövlar hela skogar där miljarder djur borde bo. Vi förorenar luften så att det regnar surt och växter förstörs. Vi fiskar ur haven så hela ekosystem rubbas och massor av rovdjur dör av svält. Vi föder upp miljarder djur varje år som behandlas som fångar och får leva hela sina liv i fängelse. Om vi är världens intelligentaste ras, varför har vi inget sinne för empati? För djuren förtjänar inte det som vi har dragit in dem i.

Det finns bara en planet. Vad ska vi göra när vi avlat sönder allt levande på hela jorden? Vad ska vi göra när alla växter ruttnat för att vi förstört luften såpass mycket att ingen planta kan överleva? Vad händer när vi förstört det enda som håller oss vid liv? Vi borde visa respekt för moder jord, och leva i harmoni med andra raser, inte leva i ett ständigt krig där empatin är bortbränd i våra hjärnor.

För att förhindra att jorden går under måste vi sluta föröka oss NU. Inte helt såklart, men tänkt om alla i hela världen bara fick skaffa ett barn var. Om 20 år skulle vi ha halverats i antal. Köttet skulle inte längre behövas till lika stor grad, kanske även fler människor kommer till insikt och förstår hur köttproduktionen förstör mer än bara djurets liv. På lång sikt förgör köttet oss själva. Kött är det som är svårast att producera. Hälften av allt foder som tillverkas i hela världen går direkt till djurfabrikerna där kossor, grisar och kycklingar äter upp det. Djuret går sedan in i människans mun. Istället kan fodret gå direkt till människans mun, så slipper vi slösa oskyldiga liv och mängder av elektricitet. Det finns otroligt många anledningar att skippa köttet. 

Nästa gång du stoppar en köttbit i munnen - tänk på att du kan förändra genom att låta bli.
Jag är redo att låta bli. Jag är redo att kämpa för att det som gör vår planet unik ska få fortsätta vara så vackert som det är idag. Var inte ovän med din hyresvärd. Om man bryr sig om naturen, så kommer naturen att bry sig om dig.

VAR STOLT - VI LEVER PÅ EN LEVANDE PLANET
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN