Djurrätt i dagens Sverige

Förut var vi det land i världen som hade de bästa djurskyddslagarna. Så är det tyvärr inte längre. Hur kunde det bli så? Är det så att de andra länderna har bättrat på sin djurpolitik eller är det vi som har försämrat oss?

Antagligen har de andra länderna blivit bättre på flera håll, t.ex. Katalonien i Spanien som förbjöd tjurfäktning. Men det som vi borde fokusera oss på, det som är riktigt intressant, är vad den borgerliga regeringen har åstadkommit på dessa fyra år. Nedläggningen av djurskyddsmyndigheten var en av de första sakerna som hände när alliansen kom till makten. Senare halverade dem summan pengar som årligen sponsrade forskningen till att ta fram alternativa metoder till djurförsök. Den rödgröna regeringen var på väg att kraftigt höja kraven på pälsuppfödare, så om de rödgröna hade vunnit valet hade vi inte haft några pälsfarmer kvar idag. Alliansen försämrade de kontrollerna också på gårdar runt om i Sverige vilket försämrade djurens förhållande ytterligare.  
  

Om vi i framtiden vill ha ett Sverige som är djurvänligt, då är första steget att dumpa alliansen och rösta på miljöpartiet eller vänsterpartiet. Jag drömmer om en värld där individer inte diskrimineras för att dem har päls, näbb, klor eller nos. Och för att kunna närma oss drömmen finns det en tydlig och simpel väg:                            
     
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN