Absurt

När jag precis hade skapat den här bloggen för drygt en månad sedan, så skrev jag om Min filosofi angående djur och djurrätt. Jag skrev att det är inte fel att äta kött, för det är vi gjorda för att göra. Jag trodde aldrig då att jag skulle bli vegetarian..

"Däremot är min princip att om jag ska äta ett djur, så ska djuret ha haft ett bra liv" - står det i Min filosofi.

Nu har jag en annan inställning. Att varje person på vår jord ska få den lyxen att äta kött till varje måltid är helt absurd. Köttindustrin förstör inte bara miljarder liv varje år, utan även miljön.
      
Men om varje djur får ett bra liv då? - När vi är så många som vi faktiskt är idag så går det inte, det är helt omöjligt att göra så att varje djur mår bra. 45 miljarder kycklingar årligen uppfödda i en stor fabrik kan inte få ett bra liv. 

Det första människan måste göra på vägen mot en bättre värld är att inse att djur som mat - det funkar inte längre. Det är omöjliga krav vi har. Att det ska vara "äkta", fast det mesta av vegetarisk mat smakar ungefär likadant. Jag har tagit bort min lyx och på så sätt taget det ansvar som jag tycker att alla borde göra. Så som världen fungerar idag, det kommer inte att hålla så länge till.

                        
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN