Vem ska akta på sig?

Det lever nästan 7 miljarder människor på denna planeten just nu. På kartan nedan ser man vart de flesta av alla dessa bor. Där det är mörkrött är det mest befolkat, det syns tydligt att Indien och Kina helt klart är de länder som är mest överbefolkade. De norra områdena är däremot glesbebodda, t.ex. här i Sverige där vi bara är ca 10 miljoner ("bara" i jämförelse med andra länder). 
  
I Sverige jagar man älg för att "hålla stammen på en lämplig nivå". Och då kan man ju ställa sig frågan om vem det är som ska akta på sig. Människan eller älgen? Är det inte snart dags för att skjuta lite människor för att "hålla befolkningen på en lämplig nivå"? Eller vad säger alla som skjuter älg? Var det inte så att "överpopulation inte är bra för naturen"? Eller var det bara ett konstigt undantag för att ni ska få döda älgar? Jag tycker inte att någon förtjänar att dö. Alla förtjänar frihet, så därför tycker jag varken att man ska skjuta älgar eller människor.

Jag tycker att det är människorna som ska akta på sig. Genom att fortsätta utbilda världens barn och ungdomar kommer fler få jobb, fler kommer få pension och slipper skaffa massor av barn. Vi blir färre och djuren får då också plats på jorden utan att människan hela tiden ska "ta hand om" naturen. Naturen kan sköta sig själv! Det enda vi ska göra är att sluta föda barn hela tiden..

Enligt min mening så känns det på något sätt som att alla andra djuren följer reglerna och spelar fair-play, medans rasen homo sapiens inte spelar speciellt sjyst. Vi fuskar i naturens tävling om att överleva. Men samtidigt så kanske det inte finns några regler för hur man ska överleva. Jag vet inte, men det är ett väldigt intressant ämne att peta i.

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN