Omstart

Nu har jag börjat om med No Poo. Körde hela sista schampo-tvätten en gång till, och ska nu fortsätta enbart med bikarbonat och äppelcidervinäger i håret, och balsamet kommer bara få vara med ibland (stackars min Banana Conditioner!).

Nu när jag gjort denna omstart så har jag varit tvungen att helt säkert få bort alla silikoner, oljor och SLS-ämnen ur saker jag använder i håret. Har tvättat mina mössor, skölj av min borste, kam och alla hårnålarna med "sista schampot".

Idag köpte jag dessutom en ny handkräm, eftersom min gamla från Body Shop innehöll silikoner... Det är mycket att tänka på, och det är lättare om allt är "okej" att använda om man t.ex. råkar peta sig i håret när man har handkrämen på sig.

Det blev i alla fall en Vera by CCS från Apoteket. Det känns lite sunkigt att köpa saker som antagligen är djurtestade, men det är ett rent helvete att hitta produkter som går ihop både med djurrätten och No Poo.
Kommer rapportera närmare om min nya start, och se hur det går.
Att bara behöva tvätta 1 gång i veckan är målet!

Kommentarer
eine säger:

Himla knepigt det där >:/



SV:

Ja i vanliga fall håller jag ganska bra ton på det jag klämmer ur mig, men just idag var inte rätt dag att försöka med det. Sen blandar jag gärna in en gnutta humor bland all vrede även om det kanske inte uppfattas så av andra. Jag kanske har en udda uppfattning om vad humor i allmänhet är, vad vet jag :>

Men jag håller absolut med, jag gör faktiskt väldigt fel i att uttrycka mig på det här sättet; jag/vi vinner absolut inget på det i det långa loppet.



Men det är ju så sablans behagligt att bara ta ut svängarna lite ibland :'>

2011-04-06 @ 21:56:52
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se/
Anonym säger:

Har du testat torrschampo någon gång? :)

2011-04-07 @ 10:31:37
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Laks säger:

Tvminnen - Nej, det har jag faktiskt inte. Och nu kan jag ju inte använda det heller :P Fast det finns ett "torr-schampo" à la No Poo.. Man tar havregryn i håret.. suger upp fett tydligen. Fast det har jag inte testat ännu X)

2011-04-07 @ 10:44:42
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Moa säger:

Hej. Jag har funderat på att sluta använda schampoo och har läst runt lite om det. Nu råkade jag komma in på din blogg och undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite. Jag hade tänkt mig balsammetoden, men sen läste jag att den inte fungerade något bra (du hade skrivit det i något inlägg). Använder du dig endast av bikarbonat och äcv? Och hur ofta tvättar du håret med det? Du skrev att du skulle använda balsam bara ibland, hur ofta gör du det?



Skulle vara jätte tacksam om du kunde svara på detta trots att det var längesen du publicerade detta inlägg! :)



/ Moa

2012-01-03 @ 21:17:38
Laks - den djurrättande feministen säger:

Moa - Självklart kan jag svara på det! I början känner man sig helt lost bland allt no poo:ande, det gjorde jag i alla fall X)



Balsammetoden fungerade inte alls på mig. Kanske höll jag inte på tillräckligt länge eller så hade jag bara inte hittat rätt balsam. Hur som helst så gav jag upp efter (jag kommer inte riktigt ihåg, men typ) 2 månader och dumpade balsamet för gott. Jag prövade istället bikarbonat och äcv och det fungerade hur bra som helst!



Ända sen dess har jag använt mig av denna metod och det går oftast bra. Ungefär ett år har det gott sedan jag slutade med schampo. Har dock gjort omtvätt ett antal gånger med sista schampot för att jag upplever att håret har blivit "besudlat" (haha, eller hur man säger..). Kommer det in silikoner eller någon annan "poo" då måste man börja om. Det är väl det enda negativa med denna metod. Om du har handkräm till exempel som innehåller något av de dåliga ämnena så kan du ju inte röra håret eller nåt..



Nu tvättar jag håret ungefär var femte dag. Dock har jag haft lite svackor senaste tiden (stress, allmänt negativt tänkande och säkert lite hormoner också) så jag har behövt tvätta oftare och gjort någon omtvätt senaste månaden. Men i vardagen, när det är som det ska vara, tvättar jag var femte dag ungefär. Vill man spä ut på tvättarna kan man använda torrschampo mellan. Havre fungerar super - krossa litegrann i en mortel och massera in i hårbottnen. Borsta sedan ut. Det fungerar! + man får jättevolym också :P



Jag använder BARA bikarbonat och äcv (och havre till torrtvätt ibland). Jag vet inte hur mycket du vet, men jag kan ju berätta hur jag gör iaf.



Blöter håret i duschen, masserar in några teskedar bikarbonat i hårbottnen i en minut ungefär för rengöring. Sen sköljer jag noggrant ut det, och tar äcv:n som är blandat vatten och vinäger (dem säger 10 delar vatten och 1 del äcv men jag gör inte så noggrant...). Blandningen ska vara av kallvatten, det täpper typ till hårsäckarna tror jag, det är iaf bra att avsluta med kallt efter en hårtvätt. Häller blandningen över håret (har man långt hår kan man ju också doppa håret i äcv:n) och masserar in lite snabbt. Torkar sedan med handduk - det ska INTE sköljas ut utan ska sitta i. Det luktar inte speciellt mycket tycker jag, lite kanske. Men det försvinner helt när håret torkat.



Den här metoden är helt otroligt bra! I alla fall för mig. Den rengör på ett helt annat sätt än vad balsam gör och man blir fräschare. Pröva, det tycker jag verkligen du ska göra! Om du inte vet vilken metod du ska köra - pröva allt! Det är enda sättet att veta. Alla hår fungerar olika så det kan vara svårt att förutse hur det ska gå. Mitt hår blir dock lätt fett och är ganska fuktigt, har aldrig haft problem med uttorkning liksom. Tror att balsammetoden är mer till för de med torrt hår.



Lycka till! :)



Förresten, har du tittat på dessa sidor? Där finns det massor av frågor och svar, beskrivningar för hur man ska gå till väga och framförallt VARFÖR man ska köra no poo. Titta!



http://nopoo.se/



direkt till de olika hårtvättningsmetoderna -> http://www.nopoo.se/har/tvatta/



http://lockig.se/

2012-01-03 @ 22:45:01
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN