Att släppa ut minkar


 
Detta eviga tjat om det är rätt eller fel att släppa ut minkar... Jag blir så jävla trött på det. Hur tänker folk egentligen? Att det är djurrättsaktivisternas fel att minkarna finns där? Aktivisterna är ju dem som faktiskt agerar och bokstavligen räddar djuren från en 100% säker död rakt in i gaskammaren.

Det finns negativa konsekvenser av att släppa ut minkar. Förutom att det bygger på myten om att alla veganer är kriminella, så skapar det obalans i ekosystemet och djuren riskerar att bli överkörda. Men att sitta kvar inne i buren, på ett utrymme lika stort som ett tidningsuppslag, några månader senare bryskt slängas ner i en gaskammare för att sedan tillfredsställa någon östermalmskärrings krav på klädesplagg är ännu värre. En miljon gånger värre. Minst.
 
Skuldlägg inte aktivisterna för att dem befriar. Det enda dem har gjort är att desperat försöka få ett slut på hemskheterna. Skuldlägg den tortyrverksamhet som pälsindustrin driver - för det är enbart deras fel.
 
Om du nu är en av dem som faktiskt tvekar ifall utsläpp av minkar är rätt eller fel ur etisk synpunkt - tänk då efter, ur minkens perspektiv den här gången. Du har två alternativ att välja mellan:
 
1 - Sitta kvar i buren i 2 månader och sedan blir ihjälgasad.

2 - Komma ut från buren, springa runt i några dagar fritt ute i naturen och kanske (för det finns en chans att man överlever) dö av svält eller bli påkörd.
 
 
Mitt val är helt självklart. Hellre två lyckliga dagar i frihet än två månader av plåga.

Vad tycker du?
Vilka fördelar/nackdelar finns det med minkutsläpp?
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN