Gina Tricots skyltdockor

Gina Tricot

I Gina Tricots nya butik i Stockholm fanns dessa skyltdockor ett tag uppställda. De är borttagna nu efter mycket kritik för att de är onaturligt smala och tros skapa ännu mer press på unga tjejer. Gina Tricots försvar bestod av lama påståenden om att skyltdockorna egentligen inte skulle föreställa riktiga människor, utan istället vara "abstrakta figurer", ett konstverk. Ja...

Kommentarer
lisa l säger:

Hej! Jag måste bara få komentera här tillslut, först vill jag bara säga tack till dig för att du driver den här bloggen, jag beundrar dig.



jag fyller snart 15 och har I hela mitt liv tyckt om djur. Jag började rida som liten och fick för tre år sedan min egna häst. Trots detta har jag aldrig riktigt reflketerat över maten jag tryckt I mig. För snart ett år sedan blev min bästa vän vegetarian (till stor del tack vare din blogg tror jag), då ringde det en svag klocka I mitt huvud. Lite halvhjärtat försökte jag övertala min mor men hon är inte den som är den och när det väntade "nejet" kom, accepterade jag det. Jag skyllde mitt dåliga samvete på mamma ("hade jag fått hade jag faktiskt varit vegeterian"). För snart en månad sedan hittade jag in här och jag insåg att du har så jävla rätt I allt du skriver. Häst kött hade ju aldrig varit något alternativ för mig men plötsligt insåg jag min egna dubbelmoral, jag menar kött som kött, ko som häst som får som kyckling, inte spelar det väl någon roll! Jag är nu en lycklig vegetarian och nu I efterhand inser jag ju hur mycket bättre jag mår och att jag förut gått omkring och försökt bortförklara mina egna handlingar inför mig själv, haha! Sedan vet jaag inte vad du har för åsikter ang. Att rida på hästar osv. Jag själv är strikt emot hårda bett sporrar och spön. Jag jobbar med horsemanchip och mitt mål är att rida och jobba min pony med så små hjälpmedel som möjligt.



Anyway, vad jag ville säga är bara att man kan verkligen förändra bara man vill, det är du och din blogg ett bevis på. Du har till stor del fått mig att äta vegetariskt och även min vän. Jag har blivit mycket mer medveten ang både jämnställdhet och djurrätt, har ofta pälsdiskutioner med mina vänner! Så ja, jag delar I princip alla dina åskiter och tillsist, tack igen för att driver denna bloggen!

2011-12-19 @ 08:55:12
Laks - den djurrättande feministen säger:

Lisa - Det är just av denna anledning som jag håller på med bloggandet. Tack så mycket, jag blir otroligt glad :) Och även glad för din skull, att du hittat något som passar och känner dig bekväm i din nuvarande kosthållning. Det är super! :D



Och det här med att ha djur hemma, rida på hästar osv är verkligen en svår fråga. Jag har själv familjemedlemmar som är marsvin och hamster. Behandlar man ett djur som en del av familjen, med alla rättigheter som hen förtjänar ser jag inget fel i det.



Återigen, tack :) Och jag måste säga att jag beundrar dig tillbaka eftersom du knappt är 15 och redan börjar ifrågasätta och tänka själv. Det är tecken på hög intelligens :)

2011-12-19 @ 14:17:08
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Emelie säger:

Och en massa päls hade de också på sig, för den delen! Säkert fusk om det var på Gina, men ser illa ut iaf...

2011-12-19 @ 18:00:37
Hemsida: http://motsats.webblogg.se/
Laks - den djurrättande feministen säger:

Emelie - Ja, det också! Usch X)

2011-12-19 @ 21:00:36
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN