Quorn veganiseras!

Quorn har lanserat en ny vegansk hamburgare i USA. De har länge ignorerat veganerna och fortsatt med sina jävla äggtillsatser men nu är det på gång! Förhoppningsvis kommer den äggfria idén att sprida sig även hit till Sverige. Jävligt härligt det skulle vara att ha fryst käk så lättillgängligt i vanliga mataffärer.

En annan stor fördel skulle också vara kommunikationen med andra som inte ännu är introducerade till veganismen. Quorn vet de flesta vad det är - om det var veganskt kunde man börja förespråka det och lättare få folk att pröva vego. Det liknar kött så pass mycket och jag kan tänka mig att det var ett riktigt bra övergångsläge när man inte vill äta kött längre men ännu inte riktigt förstått sig på vegetarisk mat. Så var det i alla fall för mig.


“The team at Quorn Foods, in cooperation with Compassion Over Killing, is delighted with the results of the work to reduce egg use in our product range. In addition to using 3 million fewer eggs a year, the new launch of the Quorn ‘egg-free’ vegan burger has been a huge success with our customers. It is without compromise, providing an excellent tasting product, with the texture expected of Quorn products and is completely egg-free. This product alone is expected to save over 500,000 eggs in the next year.”

David Wilson, Quorn Foods General Manager

Kommentarer
Sarah | en glad (men lätt irriterad) vegan med skivintresse säger:

Sen är deras "kyckling"-bitar JÄTTEgoda att steka med curry också... så jävla synd att det är ägg i dem!!

2011-12-08 @ 08:54:01
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Michan säger:

Jag övergick från köttätare till vegtarian med soja. Varken jag eller sambon gillar svamp,men jag har nu insett att det förmodligen inte smakar svamp. Så häromveckan köpte jag quornbitar som jag ska testa :)

Hoppas verkligen dom blir veganska även i sverige!

Jag börjar sakta men säkert ta mig över till den veganska sidan. Har bytt ut mjölk mot sojamjölk. Det var superlätt, jag är laktosintolerant.

Och tanken på vart mjölk kommer ifrån äcklar mig. Äcklar mig lika mycket när sambon dricker mjölk (dock alltid kravmärkt).

Sojamjölk är dessutom godare :D

2011-12-08 @ 10:00:49
Hemsida: http://texasplays.blogg.se/
Stefan säger:

WOHOO :D super nice :)

2011-12-08 @ 14:43:55
Laks - den djurrättande feministen säger:

Michan - Vad härligt! Det tar ett tag att vänja sig vid alla nya produkter och att lära sig vad som är veganskt och inte, men när man väl lärt sig det är det inget svårt. har själv varit vegan i ett halvår och det känns inte ett dugg jobbigt (även om alla alltid säger "vad jooooooobbigt det måste vara!" eh - nej..).



Hatade själv sojamjölk i början så jag drack bara vatten en lång period. Nu har jag börjat älska det! Asgott ju :P

2011-12-08 @ 17:06:39
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Mikaela säger:

Jag tycker också qourn är skitgott och det smakar mer som kött än svamp :)

2011-12-09 @ 07:16:33


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN