Debatt om djurrättsaktivister

Ikväll 23:00 är det dags för en (förhoppningsvis) riktigt intressant debatt i Kvällöppet på tv4,som handlar om hur långt man egentligen får gå som djurrättsaktivist. Djurens Rätt är på plats och Djurrättsalliansen med, samt någon minkfarmare.

Jag har skyhöga förväntningar och hoppas att det blir ett riktigt lyckat program som många engagerar sig i. Det ska bli intressant också att höra om tankar och åsikter kring DBF (Djurens Befrielse Front), vilket jag själv är lite skeptiskt till. Frita djur från laboratorier är självklart bra, eftersom det räddar liv och dessutom förstör för djurförtryckarna. Men att mordhota pälsaffärers ägare och deras familjer känns bara korkat.

Det kommer säkert bli roligt att höra Djurrättsalliansen och Djurens Rätt debattera om vad som är rätt väg att gå. Jag gillar båda väldigt mycket, är ju dessutom aktiv i Djurrättsalliansen sedan någon månad tillbaka och deras arbete känns bra. har varit på två av Djurens Rätts möten i Stockholmsavdelningen och de är lite mer "nu ska vi ha möte.. föra protokoll och diskutera vad som ska hända om 3 år... blablabla..." liksom. Inte riktigt min stil. Att gå ut på gatan och visa upp bilder känns roligare och har snabbare verkan.

Glöm inte - Kvällsöppet 23:00 tv4, idag 23 november!

Kommentarer
Sarah | en arg vegan och feminist med skivintresse säger:

Oj, undra om jag kan se det på nätet här från Berlin! Om någon vecka bor jag iof. i Sverige igen och det ska bli skönt att ha tillgång till allt sånt där på en gång utan några krångel! :P I värsta fall får jag väl titta på det i slutet på månaden!

2011-11-23 @ 15:16:49
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Laks - den djurrättande feministen säger:

Sarah - Jag vet inte hur det fungerar utomlands.. men som du sa, se det kommer du förhoppningsvis få göra någon gång :P

2011-11-23 @ 15:35:52
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Johan Frick säger:

Tyckte debatten blev så bra en "sån" debatt kan bli. Med "sån" menar jag en debatt som till största delen handlar om något (våld och hot om våld) som ingen av de inbjudna debattörerna gjort sig skyldiga till. Och med att det gick bra menar jag att djurrättarna gjorde bra ifrån sig.



Det är farligt att hamna i ett läge i debatten när man bara ursäktar sig och tar avstånd från det ena och det andra, för då blir det mindre fokus på alla de övergrepp som pälsindustrin m.fl. gör sig skyldiga till - och aldrig tvingas ta avstånd från. Men det problemet tyckte jag att man lyckades hantera rätt bra.



Förresten, grymt med en blogg med så tydligt fokus på djurrätt! Efter kvällsöppet kände jag mig pepp som fan och googlade på typ debatt, djurrätt och kvällsöppet - och hittade massor!

2011-11-24 @ 01:22:53
Sarah | glad (men lätt irriterad) vegan och feminist med skivintresse säger:

Det gick faktiskt att se det från Berlin på tv4play.se så nu ska jag titta på programmet! :)

2011-11-24 @ 14:01:21
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Sarah | en glad (men lätt irriterad) vegan och feminist med skivintresse säger:

Jag tycker debattens intresse radie lixom inte nåddes. Det kunde ha blivit så intressant och så bra men som vanligt (mkt på grund av ignorans, normer och tidsbrist gissar jag) kom det att handla om hur djurrättare bryter mot lagarna och när Johan (eller vad han hette) från vänstern påpekade att päls- och köttfarmarna faktiskt brutit mot lagarna också så hoppade man bara förbi den sidan av saken och återgick till att tala om något annat.



När det väl tas upp i media på en "bra" offentlig plattform ansikte mot ansikte mot folk som anklagar djurrättare för lagbrott så försvinner det hela ut i etern utan vidare uppmärksamhet. Sjukt tragiskt. Jävla människor, om de ska stå till svars för att de dokumenterar andra människors brott ska väl i alla fall de som utfört dokumenterade brott OCKSÅ straffas, inte bara den som gjort olaga intrång för att påvisa missförhållandena? Helt sjukt.



/Sarah

2011-11-26 @ 11:44:01
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN