Ica behåller buräggen - men försäljningen minskar 
"Två miljoner hönor sitter inspärrade i burar i Sverige. De lever på en yta motsvarande ett A4-ark per höna. Det innebär att de inte ens kan sträcka ut vingarna. Enda sättet att få stopp på burarna är att affärer slutar sälja burägg och att konsumenter slutar köpa dem."
 
För några dagar sedan överlämnade Djurens Rätt över 16 389 namnunderskrifter till Ica i en protest mot att de fortfarande säljer burägg. Det har drivits en kampanj ett tag nu för att samla in alla underskrifter. Och trots att Ica inte sagt att de ska sluta upp och stödja burhönsfarmarna så har denna kampanj gett resultat - "År 2008 var andelen burägg av de ägg som levererades från centrallagret till butikerna 29 procent. I våras hade den siffran sjunkit till 12 procent och nu i november har den minskat ytterligare till 10 procent."
 
Jag blir verkligen glad när jag hör detta. Utvecklingen går åtminstone åt rätt håll! Äggindustrin (precis som alla andra djurutnyttjande verksamheter) är inte vacker, även för de hönor som inte hamnar i bur. Även om äggätandet varken är nödvändigt eller etiskt försvarbart så är detta ett stort steg i rätt riktning. Om burhönsfabrikerna avvecklas kan vi börja jobba för att alla höns ska få gå ute, och när det är klart jobbar vi för att höns inte alls ska utnyttjas. Härligt och bra jobbat Djurens Rätt!
 
Läs mer här!
 
Camilla Björkbom (förbundsordförande i Djurens Rätt) överlämnar under-skrifterna till Ica:s kvalitetschef. Bilden är tagen härifrån.
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN