Det samhällsaccepterade djurplågeriet




Djurplågeri - många tänker direkt på Kina eller andra långt-borta-länder när dem hör ordet. Det är ju inte här i Sverige, utan där borta där dem torterar oskyldiga små djur för päls, och ibland bara utav rent nöje för att dem är så himlans onda. Dessutom äter dem hundar också!

Alla är ju förstås emot detta. Från ledsna små barn i förskolan till gamlingar som alla nickar huvudena i takt och säger "usch, hur dem behandlar sina djur". Det började så för mig. Djurplågeri var ju dem där enstaka händelserna när någon psykisk störd husse torterade sin hund, tjurfäktning och självklart pälsindustrin. Och alltid händer det "där borta", så man känner att man egentligen inte kan göra någonting åt eländet och därmed följer det egentligen inget större ansvar.

Det är våra normer som sätter gränserna för vad som är onödigt lidande och vad som är nödvändigt lidande. Det är trots allt accepterat att utsätta djur för tester, äta upp dem och klä sig i deras hud. Det är detta som är problemet - det samhällsaccepterade djurplågeriet som i själva verket är lika hemskt som kinesisk pälsproduktion men som fortfarande ignoreras.

Men jag ska inte vara negativ. För några decennier sedan ansågs vegetarianer vara extrema, idag är dem accepterade och det finns mycket större utbud av vego-produkter. Det går framåt så länge vi fortsätter normalisera att djur har rättigheter i vårt samhälle. Bara genom att köpa ett paket havremjölk eller ett par soyakorvar har du ökat efterfrågan på djurvänliga produkter, och därmed gjort något för att göra världen till en bättre och rättvisare plats.

Kommentarer
Dolk säger:

När ska vegeterianer och veganer sluta med sitt behov av att äta köttliknande produkter, såsom soyakorv? Gör som frukterianerna och skapa ett helt nytt sätt att äta. Vill du ta avstånd från köttet så köp för fan produkter som inte ens har samma namn som från köttindustrin. Äta kakan och ha den kvar går inte.

2011-10-02 @ 01:03:42
Laks säger:

Dolk - När tog köttätarna patent på den runda formen? Eller korven? Ett dåligt argument som inte har någonting med detta att göra.

2011-10-02 @ 11:03:17
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Hannah - Id est säger:

Ska man se till Dolks kommentar så blev det plötsligt väldigt mycket mindre som (kräsna) jag kan äta. ;)



Inte för att jag har speciellt stor matlust just nu efter den där bilden dock..

2011-10-02 @ 19:03:07
Hemsida: http://idest.blogg.se/
Laks säger:

Hannah - Ja eller hur...

2011-10-02 @ 20:53:45
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
kort säger:

Visst är det vi som sätter normerna för vad som är acceptabelt i all djurhantering. Men när nu det stora antalet folk här på jorden äter kött så måste vi oxå se till att djuren har en bra miljö och ett bra liv så länge de lever. De ska oxå ha ett värdigt slut utan rädsla och stress. Låt köttet kosta mer om det är det som krävs.

2011-10-31 @ 22:29:19
Hemsida: http://kort.webblogg.se/
Aurora säger:

Såååååååå jävla bra inlägg. Cred till dig som skrev, jag har tänkt exakt så hela tiden. Är vegan i skolan men får bara vara vegetarian hemma. Hatar de flesta människor men finns en del bra. Mänskligheten suger. Nu vet jag att folk förmodligen kommer bli sura men det är bara så här jag tycker. Vi är inte mer värda än djur. Tänk om vi skulle hänga så som grisarna gjorde på bilden!!!!! Alla skulle tycka att det var helt sjukt.

2015-05-11 @ 23:37:39
Anna säger:

Tröga ni e, grisarna på bilden är ju redan döda.. -.- De e rätt stor skillnad mellan den första och den andra faktiskt..

2015-06-09 @ 19:46:30


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN