Poserande kvinnor

 
 
Asså förlåt, men vad är det här för jävla pose egentligen? Personligen reagerar jag inte så starkt som jag borde när jag ser kvinnor göra så här konstiga poser (just detta är ju dock en skyltdocka men men). Jag är väl van, precis som alla andra.
 
"Men vad är det farliga med det här då?" För det första så är det väldigt opraktiskt. När man visar upp kläder ligger man väl inte och rullar runt på marken som en efterbliven grönsak? För det andra: Jag anser personligen att det är nedvärderande att porträttera någon/en grupp människor på detta sätt. Om man byter ut kvinnorna på bilderna mot män så ser man direkt hur fånigt och patetiskt det faktiskt ser ut. På detta sätt skulle en man aldrig framställas i media - maktlös, hjälplös, liten, rädd, töntig, och framförallt som ett sexobjekt som inte finns till för sin egen skull utan för någon annans (nu snackar jag allmänt om hur kvinnor i media framställs, inte just denna skyltdocka). Det är väldigt nedvärderande.
 
Varför känns den översta bilden helt normal medans den undre snarare är komik-material?
 
 
Nej. Tillbaka till verkligheten. Män behåller sin integritet och rättigheter och kvinnor fortsätter att vara utvikningsobjekt och sexleksaker. Som det alltid har varit. Kvinnor måste slänga sig ner på marken, rufsa till håret, hårdsminka sig, stå i konstiga, onaturliga ställningar som ser helt störda ut. Män? Nä, dem ställer sig bara framför kameran. Möjligen vinklar dem huvudet litegrann för att se extra dominanta ut.

Kommentarer
Elin säger:

Den översta bilden är helt otrolig, vad tänkte man där? Älskar sista bilden, hahaha! Skulle nästan ta och rama in den och sätta på väggen <3

2012-08-25 @ 11:50:48
Hemsida: http://greenbean.spotlife.se


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN