Var är alla kycklingar?

 
 
Djurens Rätt har en relativt ny kampanj som kallas för Var är alla kycklingar? Och det är ju en jävligt bra fråga, vart är dem egentligen? Omkring 3 miljoner grisar och 1 miljon (tror det är något sådant) kossor, kalvar och tjurar dödas årligen i Sverige. Hur många kycklingar tror du dödas? Nästan 80 miljoner! Fattar ni hur mycket det är? Och ändå ser man fler kossor än kycklingar när man åker bil på landet. Detta är en kampanj som verkligen lyfter fram de allra mest utsatta djuren (förutom fiskar då kanske), och som dessutom ofta glöms bort. 
 
"Över 99,8 % av de kycklingar som föds upp för att bli mat får aldrig se solens ljus. De lever sina liv på golv i stora stallar i grupper på 10 000-40 000 djur, där det enda ljus som når dem är svagt ljus från programmerade lampor."
 
Kycklingarnas liv består av drygt en månads lidande där deras sönderavlade kroppar ska växa så fort så att djuren bokstavligen går sönder. De kan knappt gå och röra sig p.g.a. deras kropps onaturliga vikter, vikter som deras förfäder aldrig ens skulle nå vid fullvuxen ålder.
 
Skriv under namninsamlingen som kräver att kycklingarna ska få en drägligare tillvaro (och i en distanserad framtid kanske även lite rättigheter också).

Kommentarer
Emma. säger:

Usch Fyfan.. Kyckling va de första jag slutade med trots att det var det enda köttet jag gillade smaken av förr kommer jag ihåg.
Ägg har jag inte ätit alls sen några år tillbaka med som inte kommer från våra hönor. Fullkomligt HATAR vår affär här i värt lilla samhälle för de säljer varken ekologisk mjölk eller ägg. Hatar dom och bojkottar dom. Mamma har frågat tusen gånger varför de inte säljer ekologiskt men de säger att ingen efterfrågar det.. Suger.
Så glad att vi har 2 lyckliga hönor som går fritt, önskar alla hade det så.. Vi hade fler innan men de blev uppåt 8 år sen dog de av ålder typ.. ;(

2012-07-04 @ 15:47:11
Hemsida: http://emmalottaa.blogg.se
Mo säger:

Underskrift klar och delat på facebook!

2012-07-04 @ 19:44:23
Schniffel | neurotisk skrivnarkoman säger:

En del käkar ju inte lamm för att de bara ser en ullig, gullig liten lammunge framför sig när de hör ordet lamm. Man kanske ska börja övertyga dem om att kycklingar är de där fluffiga, duniga gula sötsakerna man ser i barnböcker? Undrar hur många som skulle äta kyckling då.

2012-07-04 @ 23:15:05
Hemsida: http://schniffel.blogg.se


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN