Vadå laga mat? Är den trasig?

Idag gjorde jag min debut inom raw food. Det är någonting jag har velat pröva på ganska länge nu, både för att vara lite extra nyttig och vidga mina vyer när det kommer till matlagning. Jag kommer ihåg en fras som stod på ett flygblad om raw food som jag fick någonstans ifrån, det stod; "Vadå laga mat? Är den trasig?" Jag läste igenom det där flygbladet många gånger och bestämde mig sedan för att testa raw food när jag hade tid.

För er som inte vet så är raw food en diet. Det innebär att man inte värmer upp maten över 40 grader, detta för att näringen ska behållas och inte försvinna som det gör när man kokar/steker mat. Raw Food betyder helt enkelt rå mat. Nästan alltid är det veganskt, men vissa använder honung ibland eller kanske till och med andra animaliska produkter.

Så, vad ska man använda sig av om tillagad mat är förbjudet? Inget ris, ingen pasta, inga kokta potatisar. Det kändes konstigt när jag för första gången hörde talas om raw food. Det är i princip bara grönsaker som man hackar, skär i bitar, mosar eller på något annat sätt bereder.

Det jag lagade idag blev i alla fall gott. Kanske till och med väldigt gott. Jag hade inte så mycket ingredienser hemma men det blev ändå en hyfsad sallad. Jag använde mig av blomkål och rödbetor, som jag malde ner i en matberedare till små korn. Sedan la jag i tomater och valnötter, och på med lite olivolja (för som jag förstod det var olivolja raw?). Hade gärna haft i paprika och morot också men det var slut. Men jag ska pröva lite nya rätter de närmsta dagarna och utforska ännu mer inom raw food! Det verkar i alla fall vara väldigt spännande det här!

(Jag vet att det inte ser så där jättefräscht ut, men det var gott! Lite mycket rött kanske på bilden?)

Kommentarer
sistergnu säger:

Ska ställa töntfrågan som alla köttätare ställer till veg*aner: blev du mätt?

2012-06-19 @ 03:05:38
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Hannah säger:

Hej!

Jag håller på att utbilda mig till vegansk fårbonde. Då jag kom att tänka på en sak gjorde det mig tveksam. Finns det någon vegansk bil utan läder?Med vänlig hälsning, Hannah

2012-06-19 @ 11:46:28
Alexandra - kärlek på tallrik säger:

Åh, jag tycker raw food är jättespännande! Visserligen skulle jag inte kunna leva på bara det - jag ÄLSKAR varm mat lite för mycket, men som variation låter det toppen! Och angående din rätt - blomkål = gott, rödbetor = gott, valnötter = gott, tomater = gott, och olivolja = gott. Kan det bli annat än gott^5? (enda gången jag gillar matte) ;)

2012-06-19 @ 18:02:11
Hemsida: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Laks - den djurrättande feministen säger:

Sistergnu - Jorå, visst blev jag mätt! Jag upplevde faktiskt att detta var MER mättande än tillagade rätter :)Hannah - Oj, har ingen aning. Eller jag minns att Djurens Rätts bloggare skrev om någon special-bil för ett tag sedan som var helt vegansk. http://djurensratt.blogspot.se/search/label/bilAnnars finns det säkert massa bilar som har tygsäten och sånt istället för läder.

2012-06-20 @ 16:16:28
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN