Att ha Eskil Erlandsson som ansvarig för djurens välfärd är som att ha en pedofil som barnombudsman

 
 
 
 
Det finns ingen djurombudsman. Det finns ingen inom politiken som har ansvar för, och som dessutom själv bryr sig om, djurens rättigheter. Varför det? För att det är så slavar behandlas. Vi kan ju inte ha en högt uppsatt person som ska se till att djuren i samhället inte plågas i onödan. För om vi skulle ta och lokalisera de platser där djur lider i onödan, då skulle vi på kartan få en stor, fet röd plupp på varje farm i hela Sverige. Det finns inga kossor som slaktas för att det är nödvändigt. Det finns inga grisar heller som gör det. De slaktas för att människor vill ha sin gamla vanliga mat som de går genom eld och vatten för att få behålla.
 
Utvecklingsvilliga? Knappast. 
 
Varför ska egentligen Eskil Erlandsson, en äcklig, sadistisk jävla gubbe som hatar alla som inte är människor, bestämma över hur djuren ska leva och dö?  Det är som att låta en pedofil vara barnombudsman. Varför låta någon ansvara för en grupp individers välmående när personen uppenbarligen inte bryr sig ett skit? Det handlar om 80 miljoner landdjur och åtskilliga MILJARDER fiskar - VARJE ÅR. Det finns ministrar för alla olika områden men nej nej att alla dem där individerna ska få något som helst försvar eller medlidande för all den vidriga skit de utsätts för. Det blir ju ofta så med slavar; de utsätts för mycket värre och mycket mera plågor, men får bara en tusendel av den uppmärksamhet och hjälp som de andra grupperna får när de behandlats illa.
 
Jag längtar tills den dagen då den som har ansvaret för djurs välfärd varken är en gammal minkfarmare, mjölkbonde eller djurskyddare. Ingen annan än en renblodig djurrättare ska sitta där.

Kommentarer
sistergnu säger:

Det är sannerligen absurt.

2012-11-10 @ 00:43:03
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Malka säger:

Så bra skrivet! Verkligen huvudet på spiken. Applåder från mig!

Svar: tackar!
Laks

2012-11-10 @ 08:48:52
Hemsida: http://yogasmurfen.blogspot.se
Tovah säger:

Bästa du någonsin skrivit!!

Svar: Tack :)
Laks

2012-11-10 @ 21:51:51
Anonym säger:

O, jag är vegetarian. Har en kompis som är fårbonde. Hon har känslor för sina djur. Absolut. Allt det här är så hemskt.men dessa får mår oerhört bra. Alla skötare gör allt helt på djurens villkor. Hon säger att som fårägare måste man ändå lära sig att förstå att alla inte går att spara. Du som är feminist också gillar väl förstås inte att alla baggar ska bort. Men vi väljer ut riktigt friska och välmående får att spara. Dessa tackor får leva kvar hela sitt liv, om de inte blir allvatligt sjuka innan slutet.
Resten går ju då bort, hur? Ingen slakttransport. Ägaren vill att de inte ska behöva lida. Slaktaren kommer dit.

Alla hennes får får namn direkt när de föds och en egen igenkänning. De får "godis" som då är kraftfoder, varje dag på vintrarna och mycket god frukt. Våra baggar är också välmående. De lever på samma sätt. Vi älskar verkligen fåren.

Så där fick du höra något fint, från en glad liten gård, knappast som arla-fabrikerna. Dessa får finns här för hennes enorma intresse.

2012-11-14 @ 22:23:12


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN