"Jag äter inga djur som farit illa"

När man pratar om barn som far illa menar man barn som kanske blivit våldtagna, misshandlade eller kanske "bara" blivit dåligt bemötta av vuxna. När man pratar om djur som far illa däremot, då menar man djur som kanske blivit brända levande i eld på slakterier, intryckta i minimala utrymmen i flera dygn i en lastbil eller blivit så brutalt misshandlade att varenda ben i kroppen brutits av på mitten.
 
Vad menar man då egentligen med ett djur som INTE farit illa? Menar man kanske ett djur som fått en lycklig uppväxt tillsammans med sina föräldrar och familj, fått bo på ett mysigt ställe där hen trivs, fått leva hela livet utan att bli plågad eller utnyttjad på något vis?
 
Nej. Man menar ett djur som fraktats i samma, trånga utrymmen men inte riktigt lika länge. Ett djur som blivit misshandlad men inte lika brutalt. Ett djur som mördats men utan "komplikationer".  
 
"Jag äter inga djur som farit illa". Äh. Va?
 
Ett djur som inte far illa.

Kommentarer
Malka säger:

Det är ett väldigt konstigt sätt att resonera. De enda djur som inte far illa är väl älskade husdjur och de vill väl ingen äta. De är ju familjemedlemmar med personligheter, till skillnad från lantbruksdjuren som ses som köttmaskiner.

2012-10-20 @ 13:26:33
Hemsida: http://yogasmurfen.blogspot.se
sistergnu säger:

Right on.

2012-10-20 @ 13:50:15
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
bibi säger:

Tänk vilken skräck ens att gå in i en sådan plåttunna och inte veta vad som skall hända. Redan här är det djurplågeri...fy djur skall inte dö för att jag skall bli mätt då det finns annat att äta.

2012-10-22 @ 14:33:20
bibi säger:

Fruktansvärt....hur kan man tycka att detta är naturligt. Vad har den lilla kon gjort för att förtjäna detta? oskyldig äter gräs...som om vi inte kunde äta annat...o får han ngt tack...nej aldrig..usch människor är hemska varelser. Hoppas det kommer någon utomjording och käkar oss..vore inte mera än rätt...

2012-10-24 @ 13:37:36


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN