Vad jag lärde mig av ett besök på BR:

Flickor gillar att sminka sig, fixa håret, ta hand om låtsas-barn och gosa med små, gulliga gosedjur.
 
 
Pojkar gillar att skjuta med vapen, leka med bilar och tävla.

Kommentarer
D*ckWad säger:

Fy, får sånt obehag av att gå in i såna affärer att jag slutat. Könsroller får mig att spy galla. Ännu sjukare är det att tjejerna som gör reklam är uppe i femton års åldern, jag menar okej?! Snacka om sexfixering av tjejer. För nej bolagets image är inte "var barn så länge du kan", äckligt. Vuxna effing ideal.

2012-10-15 @ 21:47:17
12-årig tjej som älskar råsa pånihestar säger:

Ja, men jag provade alla killgrejer när jag var liten. Jag gillade inget. Bara att leka med bilar, men då var det pratande bilar och jag lekte med de typ likadant som jag lekte med Barbie-dockor. Tänk om man är född så? Att det är lite skillnad på vad könen gillar att leka med med lite undantag? Jag älskade allt som hör till tjej-sakerna, kanske ska man inte klaga. Eller vill du sätta ut en hen på bilderna och ändra kön-färgerna? Nu är det så här det ser ut. Det är inte affärernas fel. Och färgerna, jo du. Det är jag med på. Jag gillade inte rosa, och det var många killkompisar till mig som inte gillade blått.

Svar: Jag lekte enbart med "kill-grejer" också när jag var liten. Kanske för att jag insåg redan då, att ville man få hög status skulle man vara killig. Hur menar du förresten? Att flickor genetiskt gillar dockor/gosedjur/mjuka och gulliga saker? Hur tänker du då liksom? Är alla kvinnor likadana? Har dem samma intressen, samma tankesätt, samma liv? Nej, jag tror du fått en hel del om bakfoten. Alla är individer, oavsett kön, etnicitet och art. "Tänk om man är född så? Att det är lite skillnad på vad könen gillar att leka med med lite undantag?" Fast att vissa är födda så betyder väl inte att en hel grupp människor MÅSTE vara så? Det jag anser är att alla ska få vara som dem själva vill. Ett barn ska få tillgång till dockor, bilar, gosedjur och dinosaurier oavsett vilket kön hen har eftersom intresse och personlighet inte sitter mellan benen utan i hjärnan.
Laks

2012-10-16 @ 15:38:51


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN