Nu blir jag varm i hjärtat!

"Hittade hit för ett bra tag sen nu, började läsa för att du skrev om genus, kvinnoförtryck etc. men läser nu även alla texter om djurrätt. Jag själv är inte vegetarian eller vegan, men du har rätt i precis allt du säger! Därför har jag börjat tänka mer på vad jag äter. Ville väl egentligen bara säga att du har lärt mig mycket om djurhållning och inspirerat mig till att äta mindre kött och mejeriprodukter! TACK!"
Angelica

Kommentarer
Mikaela säger:

Ska berätta om en händelse som hände för ett par dagar sen. Jag och min mamma satt vid köksbordet och pratade om djurrätt osv. (Vilket är i princip omöjligt med henne) så började vi prata om fiskar. "Men varför vill du inte äta fisk då?" frågar hon mig. Då svarar jag "Ja, det är nog väldigt skönt att på en krok genom kinden." Hon tittar på mig med en anklagande blick och då svarar hon mig något som gör att jag blir helt rasande. "Men älskling, fiskar kan inte känna något". När hon sa det blev jag helt paff. En egenskap som jag måste ärvt från henne är att jag bara inte kan förstå hur andra tänker. Det som inte är som jag tycker är fel. På något sätt lyckades du ändå ändra mig.

Två andra grejer jag minns från när jag var yngre var att jag en gång frågade min pappa vad ordet vegan betydde. Jag hade hört det helt främmande ordet och var väldigt nyfiken. "De är de som inte vill ha något med djur att göra de dricker inte mjölk, äter inte ägg, har inte skinn i bilen..." Jag som är uppfostrad till att äta kött frågade då chockat "Men varför?" Och vad får jag för svar då? "Jag vet inte... De är väl konstiga" Kan man få en mer ljugande beskrivning av veganer? Den andra händelsen var väl i princip likadan bara det att jag frågade min mamma vad könsstympning var och hon svarade. Jag frågade varför och hon sa som min pappa hade sagt om veganer.

Och jag är ändå uppfostrad med föräldrar som alltid haft djur och är "djurvänner". *fnys*

2012-09-17 @ 20:30:02
Jonas Ulldahl säger:

Hej! Jag tänkte jag kunde passa på och tacka för en mycket bra blogg, Tycker det är bra spridning på vad inläggen handlar om och det du skriver är både bra och intressant och utmanande!

Jag tyckte det var "kul" att läsa för någon vecka sedan om "ditt osynliga handikapp". Jag har också ett sådant som jag bloggar om på: http://bipolarsjukt.wordpress.com/
Sen bloggar jag också, tillsammans med en vän, om lite mer seriösa saker på: http://atjonaspunktcom.wordpress.com/

Så blogga på! Du är grym! Sen om du finner det roligt så gå gärna in och läs på mina bloggar. Den ena handlar som sagt om min sjukdom och den andra kan man hitta lite allt möjligt dvs lite djurrätt, lite genus osv.

Tack!

2012-09-17 @ 21:10:34
Hemsida: http://bipolarsjukt.wordpress.com/
Michan säger:

Du är fantastisk,Lotta!
Tack vare dig finns det ett hopp för både djur och mänskligheten :)

2012-09-17 @ 21:15:30
Hemsida: http://beautybym.se
Linn | I rather go naked than wear fur! säger:

Puh! Jag har bytt blogg och var lite nervös att jag inte skulle hitta tillbaka till din blogg. Men som tur var så gick de fint att googla "djurrätt blogg" ;)

Idag trillade jag in på Blondinbellas blogg och de fick mig att vilja kräkas, då kvinnan stoltserar i en Rävpäls och jag kunde inte hålla mig helt enkelt.

Så det blev ett inlägg om just päls och pälsindustrin. Så kom jag och tänka på dig, som är engagerad ut i fingerspetsarna! :)

Så kika gärna om du vill :)
http://nnillinn.blogspot.se/2012/09/far-de-lov-att-vara-en-tvattbjorns-pals.html

2012-09-18 @ 13:13:58
Hemsida: http://nnillinn.blogspot.se/
Matilda säger:

Det var du (med viss hjälp från tumblr-vegabbloggar) som fick mig att ta steget att bli vegan :) jag har inte ångrat en sekund av min nya livsstil.

Svar: Naw, tack! :) jag kände likadant när jag blivit vegan, det kändes helt underbart! :)
Laks

2012-09-23 @ 01:29:23
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN