Panikångest

 
Jag har förutom social fobi även lidit av panikångest och gick därför hos psykolog. En uppgift som jag fick göra där en gång var att skriva upp min värsta mardröm på papper. Panikångest kan ganska exakt beskrivas som det står på det här papperet. Det är så det känns. När man är mitt inne i en attack känns det som att det aldrig kommer ta slut och att resten av livet kommer bestå av skakiga händer, illamående, yrsel och panik. Men sen går det alltid över. Det tar bara en kvart men ändå sätter det en sådan otrolig skräck i en.
 
Det värsta med panikångest var egentligen inte själva attackerna, det var väntan och rädslan för attackerna. Det var väldigt energikrävande att känna att man lever på kanten hela tiden, snubblar man till så ramlar man rakt ner i helvetet liksom. Den här uppgiften var väldigt bra. När mörka tankar är inne i huvudet så är dem kolsvarta och skrämmande. När man får ut dem på papper blir dem överdrivna och orealistiska. Ett tips till alla er som lider av någon sorts ångest (det vill säga ALLA).

Kommentarer
sistergnu säger:

Du är modig.

Svar: :)
Laks

2012-09-20 @ 23:48:19
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Mo säger:

Det här är mycket svårt att förstå för någon som inte upplevt det, men det går kanske att sätta sej in i känslan, när du beskriver det :(

Svar: Det är nog väldigt svårt att föreställa sig hur det känns om man inte varit med om det själv. Det är ingen känsla som kan jämföras med "vanlig" ångest eller stress. Här är det liksom rakt på. JAG KOMMER DÖ, känns det som.
Laks

2012-09-21 @ 09:46:54
Marija säger:

Hej. Hittade din blogg när jag letade efter inlägg med "kött, djur och dubbelmoral". Är själv en närmast fanatisk "djurrättare" och vegetarian. Har haft panikångest sedan treårsåldern och är idag 41 år och lider fortf av det. Kommer följa din blogg, för du verkar ha mycket bra att skriva :).

Svar: Välkommen!
Laks

2012-09-21 @ 12:44:19


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN