Stackars person som föddes på toppen av samhället

 
 
Ni kanske har hört att det finns en nattklubb i Malmö som har akvariumfiskar i sina lokaler. Bland dunka-dunkamusik, blinkande ljus och oändligt hög bas, där får dem bo. Djurens Rätt anmälde nattklubben och skrev även ut det på sin facebook-sida. Intressant nog visade det sig att många tycker att det är dåligt att dem uppmärksammar något så larvigt som fiskar som lider (vilket jag personligen tycker var extra bra eftersom att fiskar konstant glöms bort). Det är tydligen töntigt och överdrivet att bry sig om djur. Asså om dem har fjäll och simmar i vatten, sådana där ludna djur som går på fyra ben är däremot jättebra att bry sig om.
 
 
Kränkta vita män brukar folk säga. Jag vill istället säga; kränkta översittare som har alla rättigheter man kan drömma om och som känner sig så fruktansvärt sårade när de tvingas dela rättigheterna med någon annan. Det känns tungt. Jobbigt. Oerhört svårt. Stackars person som föddes på toppen av samhället och nu riskeras att petas ner från sin tron p.g.a. ett gäng fiskar i Malmö. Man kan väl konstatera att somliga människor väldigt lätt känner sig hotade.

Kommentarer
Sarah säger:

Fast kränkta vita män är ju ett sätt att visualisera det du säger liksom. ;) hihi

Svar: Kanske det. Fast det här skulle ju lika gärna kunna vara en kvinna och en mörkhyad person. "Kränkta vita män" använder man väl mest inom feminismen? Eller är jag helt borta? Aja, kanske inte spelar så stor roll X)
Laks

2012-09-03 @ 10:01:54
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Sarah säger:

Ja men det är ju en känga åt att den vita mannen är normen liksom. Så att kalla det något annat förstör ju den funktionen.

Kränkta vita män symboliserar ju även de koloniala makterna, etnocentrismen, den vita mannen är normen och sätter normen även i andra sammanhang liksom.

2012-09-03 @ 20:11:11
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Henric säger:

Blir så glad att någon tänker på fiskarna. Minns när Peter Settman och Fredde Granberg torterade ihjäl guldfiskar under dina mästerskap i undervattenssandwich på nittiotalet och INGEN enda människa brydde sig alls

Svar: WHAT? Har aldrig hört det där förut. Fy. Vad. Vidrigt.
Laks

2012-09-06 @ 01:40:55
Hemsida: http://henric.in


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN