Jag vill stoppa ALL djurhandel

 
Jo, jättebra gjort av er WWF. Visst håller jag med, jag hatar tjuvjakt, vem gör inte det liksom? Men problemet med organisationer som dessa är att de, precis som det står på bannern, vill stoppa den illegala djurhandeln. Och jag vill ju också det, kruxet är bara att jag stannar inte där. Jag vill ju stoppa ALL djurhandel. Därför känner jag inte så mycket för WWF och WSPA och liknande. Det de vill är inte att rädda djuren som lider i världen, utan vad de vill är att lindra djurens lidande lite grann när det passar. Djuren som torteras och mördas för att människor ska få äta speciella maträtter och dricka speciella drycker däremot skiter de fullständigt i. Det ska bara handla de gulliga djuren som tigrar och delfiner - glöm kycklingar och kalkoner och fiskar liksom.

Kommentarer
Anonym säger:

När du säger "all djurhandel" menar du även sällskapsdjur då? Tycker du det är ok att ha sällskapsdjur?

Svar: Egentligen inte, nej.
Laks

2013-01-16 @ 18:30:42
Emma. säger:

Fast jag tycker att "alla kan nt göra allt. Men alla kan göra något" och jag stöttar dom så mycket jag kan med pengar så de fixar vissa hemska saker i världen. Bara för jag också vill att alla ska sluta äta kött så tycker jag det fortfarande är bra de som gör något åt vissa saker. Som illegala djurhandeln - underbart om man får bort det. Det är ett steg mot en bättre värld! De som vill göra något tycker jag är värda att stötta :) om du fattar vad jag menar.

Svar: Jo precis, dem är nischade mot ett håll - på vilda djur - och det är skitbra att dem kämpar för det. Men för mig är det bara riktiga djurrättsorganisationer som får mitt stöd.
Laks

2013-01-16 @ 19:13:09
Hemsida: http://emmalottaa.blogg.se
Madeleine säger:

Nu måste jag först erkänna att jag inte har dunderkoll på dessa organisationer, men är det inte wspa som har hållit på och massvaccinerat hundar mot rabies på Bali och i andra liknande länder där hundar slås ihjäl och plågas på grund av rabiesrädsla? För som jag har förstått det så har Band för Livet varit en väldigt framgångsrik kampanj ändå. Med halsbanden är det så lätt för folk att se vilka djur som är vaccinerade osv, så helt dåligt är det ju inte. För det är ju ändå alltid bättre att göra något än ingenting :>

Svar: Vilken bra grej. Har ej hört om det förut. WSPA förknippar jag ändå mest med Ben & Jerrys, de sammarbetar med dem på en kampanj. Illa, tycker jag.
Laks

2013-01-16 @ 19:29:04
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se/
Matildaa säger:

Här håller jag inte riktigt med dig. Det blir ju väldigt omfattande om EN organisation ska försöka ställa allt till rätta för hela världens djur. Jag tycker det är bra att de båda finns för de hjälper ju djur trots allt, även om det inte är alla djur de hjälper.
Jag vet om den där kampanjen med Ben&Jerrys och det är ju väldigt skevt men de gör ju mycket bra också.
Min logik säger mig att det är bättre att de finns än att de inte gör det.
Dock borde det definitivt startas fler organisationer som inriktar sig mer på andra djurslag OCKSÅ.
Så tycker jag :)

Svar: Givetvis bra att dem finns, men jag känner inte riktigt att jag kan stödja dem ekonomiskt eller något... Men visst, dem gör säkert en del bra grejer.
Laks

2013-01-16 @ 19:32:01
Karin säger:

Om du stoppar den illegala djurhandeln så stoppar du nästan faktiskt allt djurhandel då den mesta djurhandeln är olaglig. Undantag är djuren som köpes till matindustrin och sällskapsindustrin. Jag håller också med ovanstående kommentatorer. Om man hjälper de som jobbar att ta bort den illegala djurhandeln så hjälper man också världen att ta bort all djurhandel, dels på grund av ovanstående fakta, dels på grund när världen inser att olaglig dödat djur ska man inte köpa, så är det lättare att få folk att inse nästa steg.

2013-01-16 @ 23:46:04
Hemsida: http://vegetariskmanad.bloggplatsen.se/
Karin säger:

Om du stoppar den illegala djurhandeln så stoppar du nästan faktiskt allt djurhandel då den mesta djurhandeln är olaglig. Undantag är djuren som köpes till matindustrin och sällskapsindustrin. Jag håller också med ovanstående kommentatorer. Om man hjälper de som jobbar att ta bort den illegala djurhandeln så hjälper man också världen att ta bort all djurhandel, dels på grund av ovanstående fakta, dels på grund när världen inser att olaglig dödat djur ska man inte köpa, så är det lättare att få folk att inse nästa steg.
Tillbaka till bloggen

Andra intressanta inlägg

Har du inget konto?

Svar: Fast varken WSPA eller WWF är emot djurhandel. De jobbar inte mot djurförtryck i allmänt, de jobbar inte mot djurförtryck alls egentligen. De jobbar för lite bättre djurskydd och mest för utrotningshotade arter, inte de miljarder kycklingar i fabrikerna.Största delen av djurhandeln är inte exotiska djur som fångas in och skeppas hit och dit. Det är när folk går till ica och köper ägg, mjölk och kött som djurhandel sker.
Laks

2013-01-16 @ 23:47:08
Daniel säger:

Håller med dig. Har lite svårt för Djurens Rätt också faktiskt. De är ju för veganism, problemet är bara att de nästan aldrig vågar säga det rakt ut. Istället kör de mycket med saker liknande "Välj ägg från frigående höns istället för burhöns". Vilket ger folk en bild av att det är okej att man äter andra ägg. Vilket såklart inte alls är okej.

Svar: Djurens Rätt har lite softare approach än Djurrättsalliansen. Men jag tycker verkligen att dem behövs, de står för ALLA djurs rättigheter, och de påverkar mycket politiskt, små förbättringar för djuren hela tiden. Dessutom påverkar de folk att äta mer vego. Djurrättsalliansen är mer "FUCK kött!!!" vilket är jävligt skönt också.
Laks

2013-01-17 @ 01:52:50
Hemsida: http://kronfjall.blogg.se
Syntkatten | glad (men lätt irriterad) vegan med skivintresse säger:

Fast man måste ju börja någonstans. Frågan är vart vi skulle stå utan dessa och liknande organisationer öht?

Jag menar, visst, lidandet och problemet är mkt större än de ger sken av men jag känner iaf själv att det är först när organisationer gör konstiga uttalanden eller samarbeten (tror WSPA hade något skumt samarbete med Ben and Jerrys tex) jag blir riktigt skeptiskt.

2013-01-17 @ 09:23:41
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Matilda säger:

Det är det jag menar. Jag stöttar inte wspa heller pga det där med Ben&Jerrys men WWF ger jag lite till ibland. Främst för det här med noshörningarna... :( Sen stöttar man så klart djurrättalliansen tycker jag! :)

2013-01-17 @ 10:24:25
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com
Anonym säger:

WSPA är en skitbra organisation som har barriärer när det kommer till arter. "Ja, vi sponsrar Ben och Jerry's för att de använder ekologisk mjölk." Fuck WSPA! De har säkert gjort bra grejer... Men de särbehandlar djur så jävla grovt. "I vårt arbete med djurvälfärd fokuserar vi på varje individuellt djur. På så sätt skiljer vi oss t.ex. från WWF och Greenpeace, som arbetar för överlevnad av en art, ett bestånd eller ett områdes arter." - från WSPA. Ja, gud.. korna som får visas ute en månad mer på sommaren är säkert skitglada. You go, Laks. WWF går i alla fall ut med att det bara är vissa arter men WSPA är ju psykotiska r-tards.

2013-01-17 @ 12:33:00
Emelie säger:

Alltså, det är klart att de säkert gör en del bra grejer. Men det hindrar liksom inte att det är sjukt irriterande att organisationer som vill hjälpa djur ignorerar de mest omfattande djurförtrycken. Det klart det är okej att inrikta sig! Problemet är att 90% av samhället inriktar sig på en förhållandevis liten del av alla drabbade. Folk förfasar sig över mördade hundar och går sen och betalar folk att mörda andra arter (dvs köper kött, mjölk, ägg). Tänk om alla djurvänsorganisationer åtminstone kunde lyfta detta och uppmuntra folk att inte konsumera animalier?

Svar: Precis - det OMFATTANDE djurförtrycket - det är det dem glömmer. Det gör iofs alla typ. irriterande verkligen.
Laks

2013-01-17 @ 16:32:30
Hemsida: http://simshistorier.blogg.se
Matilda säger:

vi kanske skulle starta en sådan organisation? det finns ju behov av det!

2013-01-18 @ 08:18:14
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com
sistergnu säger:

Sedan jag såg detta har jag hatat WWF: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CD4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.wwf.se%2Fsource.php%3Fid%3D1374211&ei=zTf7UNPXMcWk0AXlhIHYDA&usg=AFQjCNENe8R3w10WTFYQLWEYVlgQFjtdWA&bvm=bv.41248874,d.d2k

Svar: Fy faan så vidrigt!! Mest den första, men dem andra var också ganska... konstiga.
Laks

2013-01-20 @ 01:19:08
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN