Om alla sporter vore som travsporten...

 
Ja... Jag har ju sagt det förut.

Kommentarer
Mo säger:

Ja, om man tänker efter lite så ligger det nåt i det...

2013-06-30 @ 20:21:52
Hanna säger:

På ett sätt en bra tankeställare, men det går oftast inte att behandla en häst som är fått en fraktur i ett ben då de måste hålla sig i rörelse för att deras matsmältning ska funka. Vid en fraktur får de inte stödja på det benet (det kan dom inte heller då för den delen) för då kommer det aldrig läka => att de inte kan röra på sig i den utsträckning som krävs för att matsmältingen ska funka => dom överlever inte.

I vissa fall kan det funka att ha hästen i en s.k. vagga som hänger från taket som gör att dom inte behöver stödja på benet, men det blir ofta komplikationer under denna sorts behandling.

Det här kanske du redan visste? men någon annan som inte vet kanske lär sig något nytt :)

Svar: Jo jag har hört det där, men då tycker jag snarare att man ska undvika sådana påfrestande ansträngningar som lopp osv i förebyggande syfte, istället för att avliva när det redan är försent.
Laks

2013-06-30 @ 21:58:33
Hanna säger:

Det är väl inte sådär jätte ofta som en häst bryter benet pga ansträngning, utan då är det nog vanligare att dom t.ex. får det avsparkat av en annan häst i hagen eller någon annan sorts olyckshändelse (typ blir påkördda av folk som inte borde få köra bil).

2013-07-01 @ 14:16:10
Matilda säger:

Stressfrakturer är dock ganska vanligt på galopphästar. Alltså att benet får utstå för mycket ansträngning och blir skadat men kanske inte går direkt av som en vanlig fraktur.

2013-07-10 @ 18:50:25
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN