LIDL slutar med burägg

Ett steg som jag aldrig trodde att en kedja som LIDL skulle ta. Bravo! Såna här nyheter blir jag glad över. Att dessutom välja att göra det precis innan påsk då äggkonsumtionen skjuter i taket är ännu bättre. LIDL blir den tredje affären att säga nej till burägg, efter Hemköp och PrisXtra. Det går framåt!
 
 
Att konsumera ägg är dock aldrig djurvänligt oavsett om det handlar om frigående och ekologiska. För varje framtida ägghöna som kläcks på kläckerierna föds också en hankyckling. Vad behövs dem till? Juste - ingenting. Därför mals dem ner levande i kvarnar. Så ägg - not so djurvänligt. Det finns inga djurvänliga djurprodukter som Daniel brukar säga.

Kommentarer
Märta [16-årig bloggande socialist] säger:

Jag läste dock på svt.se att burhöns kan ha det bättre än frigående?
Jag är vegetarian och har precis slutat med mejeriprodukter, men ägg äter jag fortfarande. Jag vill ju dock såklart att hönorna ska ha det så bra som möjligt, så jag är lite förvirrad just nu.

Svar: Inga hönor inom äggindustrin har det bra. Folk som påstår att hönor i burar har det "bättre" än de frigående har jag hört snacka förut. Det man menar är att hönorna är i en flock med ett mer naturligt antal medlemmar (alltså de andra hönorna som är ihoptryckta i samma minimala bur). I stallarna är det ju flera tusen, det är definitivt inte naturligt. Vad som är ännu mindre naturligt är att leva i en liten bur hela sitt liv på gallergolv.
Laks

2013-03-29 @ 17:09:28
Hemsida: http://bartis.blogg.se


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN