Mitt förtroende för Lady Dahmer föll precis i botten

 
 
You know why.

Kommentarer
Jon säger:

Hej, jag undrar bara vad det är som är så provocerande med att säga att människan är mer värd än djur? Jag har svårt att sätta fingret på varför eller komma med argument som stöder min åsikt, men det känns så uppenbart att människan borde sättas först.

Jag tycker inte man kan förlora förtroendet för en människa bara för att man har delade åsikter, hoppas du inser det senare.

Svar: Om en person kommer fram till dig och häver ur sig "svarta människor har inte samma värde som vita", skulle du bli provocerad?
Laks

2013-03-07 @ 00:36:39
Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa säger:

Svarade dej där men kopierar in kommentaren här också, så fler djurrättare kan få kommentera på det :)

"Fast det går visst att vara emot vissa typer av förtryck men inte andra. Och det blir så konstigt att jämföra förtryck mellan människor och människor (kön, etnicitet, klass etc) med förtryck mellan människor och djur.Människor är alla samma art.

Alla arter (även djuren) värderar sina egna medlemmar högst. Det är inte konstigt att en människa värderar en människa högre än en gris, och det är inte konstigt att en gris värderar en gris högre än en människa.

Det som är konstigt är att vi människor, som gärna ser oss som lite bättre vetande än andra arter, väljer att exploatera och utnyttja "dom lägre stående arterna" istället för att behandla dom väl. Det är inte konstigt att värdera människor högre än djur, men det är konstigt att värdera djur så lågt att det som som okej att behandla dom illa.

Sen pallar jag själv inte bry mej om allt och alla och styra mot liv därefter, och då kommer djuren långt ner på listan (eftersom jag värderar människor högre tycker jag att människoförtryck är viktigare att ta itu med). Men för all del får gärna andra eldsjälar jobba för djurens rätt, för det är också viktigt. "

2013-03-07 @ 00:49:16
Hemsida: http://moralfjant.blogg.se/
Matilda säger:

Åh. Väntade bara på att du skulle se det. Jag blev helt paff.

2013-03-07 @ 03:28:31
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com
Michan- Beauty by M säger:

Jag tror jag tappade talförmågan. Jag håller med dig. Mitt förtroende för LD ligger numera på botten och jag tänker inte klicka mig in på hennes blogg igen. Oavsett hur många intressanta inlägg jag missar. Jag vill inte stödja någon med så (uttalade) störda åsikter. Dessutom ÄR MAN INTE VEGETARIAN när man äter fisk. Fiskar är ju också ett djur! :(

2013-03-07 @ 08:01:14
Hemsida: http://beautybym.se
Syntkatten | samhällskritisk och vetgirig säger:

Jag vet inte, hon har ju ganska många såna där hetsiga åsikter och skriver det hon känner ibland känns det inte heller helt reflekterat men hon är ju människa och långt ifrån perfekt. Känner inte att jag har mer eller mindre förtroende för henne då hon faktiskt gör en väldigt bra sak i sitt ämne. Tråkigt för oss att hon väljer att gå ut med ett ganska specisitsikt inlägg då det skadar djurrättskampen, men när det kommer till mänsklig jämställdhet är hon ju i alla fall på banan fortfarande.

2013-03-07 @ 08:47:30
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Emelie säger:

Blir så trött när folk som kan se förtrycket mot kvinnor inte ser att det är exakt samma sak med djurförtryck. Frustrerande att de inte ser likheterna! Jag vill bara upplysa alla men istället lämnar jag kommentarsfältet eftersom jag inte orkar med alla antispeciesistiska icke-genomtänkta argument. Gah.

Svar: Suck, verkligen :/
Laks

2013-03-07 @ 10:04:17
Hemsida: http://simshistorier.blogg.se
Schniffen | neurotisk supernörd säger:

När jag läste inlägget var första tanken "undrar hur länge det dröjer innan Laks skriver om det här."

Svar: haha X)
Laks

2013-03-07 @ 12:21:10
Hemsida: http://schniffen.blogg.se
Märta [16-årig bloggande socialist] säger:

Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut!
Delvis inspirerad av din blogg åt jag ett väldigt lyxigt, veganskt mellanmål. Varm choklad(gjord på havremjölk och mjölkfri choklad) och en mix av sojagrädde, skivad banan och frusna bär.
Jag blev positivt överraskad eftersom det verkligen var jättegott. Särskilt imponerad blev jag av sojagrädden, den var faktiskt godare än mjölkgrädde!

Svar: Vad roligt! :)
Laks

2013-03-07 @ 12:54:53
Hemsida: http://bartis.blogg.se
LORISSA LOVEBOMB säger:

Mitt med. Min haka föll ner och sedan blev jag arg och smällde igen datorn.

2013-03-07 @ 14:56:37
Hemsida: http://lorissalovebomb.se
Elin Astrid säger:

Vad var det som gjorde att förtroendet sjönk?
Jag tycker att hon har en poäng i att djur inte är människor. Att djuren har ett värde som man ska slå vakt om är en sak, men jag skulle alltid rädda en människa framför ett djur.

Svar: Hon berättade om hur hon gärna förtrycker djur.
Laks

2013-03-07 @ 15:31:04
Hemsida: http://elinastridlonn.blogg.se
Elin Astrid säger:

Fast... gjorde hon verkligen det?

Hon menade att samhälelt förtrycker djur. Och att många av oss, även vi som förespråkar djurrätt, gör det i och med att vi har husdjur till exempel. Att äga en häst som man avlar på, det är väl ett förtryck i sig, bara det att det inte alltid kallas förtryck.
Att ha ett husdjur att bestämma över är väl också en form av förtryck, vi reglerar hela deras liv.

Nej, jag ser inte alls hennes inlägg som så upprörande som många andra verkar göra. Jag tycker att hon har en poäng.

Svar: Jag tycker inte hon har en poäng. Jag tycker att hon uttalade sig fruktansvärt ogenomtänkt och korkat. Lite som när en opåläst antifeminist försöker skriva om feminism.
Laks

2013-03-07 @ 16:24:33
Hemsida: http://elinastridlonn.blogg.se
M säger:

Håller med dig! Jag blev fruktansvärt besviken. Och alla som säger "djur är inte människor", nej, djur är inte människor men människor är djur. Och? Sen då?

2013-03-07 @ 16:50:09
Amanda säger:

Exakt vad var det som var ogenomtänkt och korkat? Jag tillhör skaran som tyckte hon fick fram sin poäng lättförståeligt. Vad är det, om det inte är förtryck att avla på sin häst exemelvis, enligt dig?

Svar: Att hon förespråkar fortsatt förtryck av djur.
Laks

2013-03-07 @ 16:58:47
Lo säger:

Jag förstår inte alls varför LD's åsikt i detta ämne kallas för "störda" och att "förtroendet för LD ligger numera på botten".
Jag vet inte vilket inlägg du läste Laks, men jag uppfattade inte någonstans att hon "Hon berättade om hur hon gärna förtrycker djur"

Hon beskriver ett samhällsfenomen som existerar. Djur förtrycks enbart för att de är djur. De har inte lika rättigheter som människor för att de inte är människor. Att tillskriva djur mänskliga egenskaper är väldigt märkligt och jag tror genuint att man gör dem en otjänst. Djur är djur och har instinkter och beteenden som djur har. Även tamdjur som levt med/vid människor hela sina liv kan göra "oberäkneliga saker."

Och nej, jag äter inte kött, och jag jobbar aktivt mot djurplågeri.
I den ideella världen skulle jag försöka rädda både Anders och hunden, men om jag skulle vara tvungen att välja, blir det Anders.

Svar: Fast hon säger ju även att det är exakt så hon vill ha det i fortsättningen också. Hon VILL att djur ska förtryckas, just för att de inte är människor. För mig är det urbota korkat att se rakt igenom t.ex. sexismen men inte förstå dubbelmoralen i att själv vara speciesist.
Och vem har någonsin sagt att jag vill tillskriva djur mänskliga egenskaper? Det djurrätt och veganism handlar om är att alla ska ha samma grundläggande rättigheter. Ingen ska behöva bli mördad, plågad eller utnyttjad. Oavsett art, hudfärg, kön.
Laks

2013-03-07 @ 17:04:00
Lovisa säger:

Håller med dig. Blev förvånad då jag diggar henne som fasen när det gäller det hon skriver om genus och feminism. Att läsa inlägget om djur vs Breivik, det var liksom som att "va fan hände med min favvobloggare? Vem har kapat hennes dator?".. Så onyanserat och förlöjligande som hon skrev där, det var som att läsa iq-befriade flashbackare diskutera huruvida män ska vara män och kvinnor vara kvinnor..

Svar: Verkligen. Såg du Sistergnus inlägg i debatten?
Laks

2013-03-07 @ 17:06:53
Theresa säger:

Jag måste säga att jag håller med Elin Astrid och att dina uttalanden, snarare än Lady Dahmers, är korkade och ogenomtänkta.

Svar: På vilket sätt är mina uttalanden ogenomtänkta och korkade?
Laks

2013-03-07 @ 17:08:52
Lo säger:

Jag vet inte om någon har påstått att du, Laks tillskriver djur mänskliga egenskaper. Det gjorde iallafall inte jag i mitt tidigare inlägg.





Svar: "Att tillskriva djur mänskliga egenskaper är väldigt märkligt och jag tror genuint att man gör dem en otjänst. Djur är djur och har instinkter och beteenden som djur har." Skrev du.
Laks

2013-03-07 @ 17:19:57
Sanna säger:

Hmmmm...jag trillade hit via L Dahmer, och jag måste säga att jag blir uppriktigt nyfiken på din ståndpunkt.

Att köttindustrin som den ser ut idag är helt förfärlig tror,och hoppas jag att de allra flesta innerst inne håller med om, och det känns ju inte så speciellt kontroversiellt utan där är nog de flesta överens.

Själv är jag uppväxt på en liten gård på landet med allt som hörde det till - egen gris som slaktades på hösten för att bli mat mm. Ock kommer mer från den synvinkeln att det är naturligt att (precis som många andra djur gör) äta kött.

Och jag blir så himla nyfiken på hur du och andra med liknande ståndpunkt tänker i många frågor....

Så som tex mygg och fästingar.... Hur klarar man av att inte döda myggor.
Och hur skulle du aggera om du i framtiden tex får råttor i ditt hus? De gnager sönder både elledningar och själva stommen.... Hur agerar man i ett sånt läge?

Alltså... Jag hoppas att du förstår att jag inte skriver för att ifrågasätta din ståndpunkt, utan jag är helt enkelt intresserad av att förstå...


Svar: Jag har själv tänkt på dessa scenarion tidigare. Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle göra. Eller antagligen skulle jag försöka så långt det bara gick att inte bruka våld, kanske försöka förflytta djuren eller stänga dem ute på något vis. Att döda dem skulle vara det allra sista alternativet. Men just det är mer självförsvar (av huset då, typ..), inte på samma sätt som att konsumera djurprodukter. Veganer låter inte bli att ta död på parasiter av solidaritet till parasiterna, vi dödar de som försöker ta död på oss precis som alla andra.
Laks

2013-03-07 @ 17:24:34
Lo säger:

Ja, det skrev jag. Men var i detta skrev jag att DU gjorde det? Ditt namn nämns inte där.
Det var en poäng som LD förde i sitt inlägg som jag spann vidare på.

Jag tycker inte att djur och människor skall ha -lika/samma- rättigheter för att djur är djur, inte människor. Det var också det LD protesterade mot i sitt inlägg, -samma- rättigheter.

Där tycker jag att du formulerade dig på ett bra och tydligt sätt. -Grundläggande- rättigheter är viktigt och något som vi borde arbeta för.

Svar: Ja precis. Djur kan omöjligt ha samma rättigheter som människor just av den anledningen att de inte förstår vad det innebär (röstning t.ex.). Men det sagt så innefattar detta också gravt förståndshandikappade människor och barn. De får inte heller rösta osv. Det innebär ju inte att de inte har något värde eller att dem förtjänar att plågas och mördas.
Laks

2013-03-07 @ 17:32:28
Lovisa säger:

Ja, jag såg Sistergnus inlägg. Där slog hon huvudet på spiken. Skrämmande att läsa bland kommentarerna i det inlägget, hur empatilösa en del människor kan vara. Ändå skönt att se att Lady fick mycket mothugg!!

2013-03-07 @ 17:49:53
Anonym säger:

SÅ JÄVLA ARG PÅ LD. VILL FAN BITA MIG SJÄLV I NÄSAN I FRUSTRATION! ARGHHHH... Posta Sistergnus inlägg, tack!

2013-03-07 @ 17:54:05
Syntkatten | samhällskritisk och vetgirig säger:

http://www.youtube.com/watch?v=dkqkCHyAuOo

Svar: Bra text.
Laks

2013-03-07 @ 17:54:35
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Hanna säger:

Heja dig! Har länge tyckt att hon är fel ute ifråga om djur och kostval.

2013-03-07 @ 18:06:03
Hanna säger:

Heja dig! Har länge tyckt att hon är fel ute ifråga om djur och kostval.

2013-03-07 @ 18:06:19
Syntkatten | samhällskritisk och vetgirig säger:

Det fina med anarkopunk är just texterna man kan hitta ibland! :)

2013-03-07 @ 18:14:04
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Men alltså vad är poängen med frågan om man kan döda en mygga eller fästing? Vart vill du komma? Att om man gör det så ska det vara okej att döda en ko eller vad?

Bara för att jag är miljömedveten så "kan" jag fortfarande inte sluta bidra till miljöförstöring hur mycket jag än vill eller hur?

2013-03-07 @ 18:50:38
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Ulrika säger:

Jag läste några av kommentarerna och dina svar, men jag förstår inte hur du, utifrån LD's inlägg, kan säga att hon på något sätt stödjer djurens orätt i samhället? Det enda hon fortsatte med var att hon anser att människor har ett högre värde, samt att hon skulle rädda Breivik framför en hund. Hur kan man tolka det som t.ex att "Fast hon säger ju även att det är exakt så hon vill ha det i fortsättningen också. Hon VILL att djur ska förtryckas, just för att de inte är människor." då det absolut inte är det minsta uttryckt i hennes inlägg?

Svar: Hon skriver att djur är inte lika mycket värda som människor, och att vi därför har rätt att utnyttja dem. Det är förtryck. Exakt samma sorts förtryck som sexismen som hon ivrigt jobbar mot. Hon stödjer djurförtrycket genom att konsumera djurprodukter. Det här är ju någonting som hon har skrivit tydligt i sina senaste inlägg så jag ser inte riktigt hur du kan ha missat att hon är djurförtryckare. Det var det alla dem där inläggen handlade om liksom.
Laks

2013-03-07 @ 19:53:21
Hemsida: http://oblivion.myshowroom.se/
Joanna säger:

Hej! Är första gången jag kommenterar här så tänkte bara säga hej. Du verkar ha en bra blogg och jag såg dina kommentarer på LDs inlägg och jag tycker de var bra. Men är så sjukt svårt.

Jag känner också frustrationen kring LDs inlägg då jag också fann det onyanserat och oinformerat. Speciellt som hon når ut till så många och ett av det tråkigaste som finns är ju inställningen "men om inte hen gör så så behöver jag inte heller bry mig". Var väl den tanken som var grunden till husdjur/döda myggor-tråden som också fanns där...

Men samtidigt tänker jag att, som någon ovan skrev, att hon är ju inte perfekt? Det är ju skitbra att hon skrev det här inlägget, att tanken finns öht. Och att hon kanske väcker någon annans tankar. Bättre än inget som man säger! Det kanske leder till något.

Och hon skriver ju faktiskt sjukt bra om genus. Det kan ju ingen ta ifrån henne. Är ju svårt att eliminera alla informations/nöjesintag runt omkring en bara för man inte håller med om exakt allt...

Svar: Hon är grym när det gäller genus. Det är hon verkligen. Välkommen hit förresten! :) Kul att du kommenterar.
Laks

2013-03-07 @ 20:06:53
Staffan säger:

Hej Laks! Det är även mitt första besök här, och jag kom hit genom LD.

Har massa frågor och tankar, men jag märker att allt vilar på vad du svarar på det här: hur värderar du liv?

Svar: Alla är lika mycket värda. Jag tycker alla varelser förtjänar samma grundläggande rättigheter, slippa bli plågade och mördade eller utnyttjade på något vis. Åtminstone alla de arter som man idag vet kan känna smärta (vilket i princip alla de djur som vi idag förtrycker kan). Jag förespråkar en livsstil där man försöker göra så lite skada som möjligt (veganism).
Laks

2013-03-07 @ 20:17:13
Staffan säger:

Att man ska skada så lite som möjligt är jag helt enig om.

Men så, för att låta bli att lägga ord i din mun, har jag förstått dig rätt om du säger att en lus är lika mycket värd som en häst?

Svar: Det beror på om löss känner smärta. Om de gör det så, ja. Varför ska man döda någon om man inte behöver det, egentligen? Får man löss dödar man dem givetvis, de angriper ens kropp. Om det varit hästar som attackerat en skulle man ju även då tvingas göra vad man kan gör att överleva. Samma sak med människor också.
Laks

2013-03-07 @ 20:30:16
Staffan säger:

Så allting som känner smärta är lika mycket värt, men om dom angriper får man döda dom. Gäller det då samma sak för människor?

Löss vill ju mest äta lite, men när man kliar eller sprayar har man ihjäl dom, vilket (om jag förstått det rätt) enligt din ståndpunkt är av lika värde som att döda en hund eller en människa.

Min motivation är inte att provocera här, utan att förstå och kommunicera. Jag hoppas det går fram!


Svar: Som jag sa, samma sak med människor också. Självförsvar liksom.
Laks

2013-03-07 @ 20:48:20
Staffan säger:

Jag tror jag förstår. Jag sitter och försöker komma på massa exempel, men jag tror jag har fått vad jag kom för att finna :)

Jag håller inte med, helt enkelt. Svårare än så är det inte. Med det sagt tycker jag du har en bra anledning att tycka på ett annat sätt, så jag önskar dig allt gott!

Svar: Tackar :) Välkommen åter!
Laks

2013-03-07 @ 21:19:17
sistergnu säger:

Du skrev jättebra i hennes kommentarsfält. Jag blir så jävla trött så jag orkar inte bråka med henne. Hon är inte öppen för att tänka om i den här frågan. I alla fall inte just nu.
Men jag är inte förvånad alls.

Svar: Du skrev också sjukt bra. Har ett inlägg med citat av dig som väntar på att bli publicerat ^^
Nä, men det är verkligen så. Störigt hur folk kan vara så öppna och fundera kring vissa förtryck men totalt skita i andra och öppet gå ut med att dem är för det...
Laks

2013-03-07 @ 22:17:07
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Anonym säger:

@Kakan

"Men alltså vad är poängen med frågan om man kan döda en mygga eller fästing? Vart vill du komma? Att om man gör det så ska det vara okej att döda en ko eller vad?"

Jag försöker helt enkelt förstå.
OM man anser att det är,samma sak att döda ett djur som det är att döda en människa och att alla har samma värde så förstår jag inte hur man kan gör skillnad på djur och djur.

Om man anser att det är ok att döda en råtta som förstör ens hus så antar jag att man tycker att det är ok att döda en människa som begår skadegörelse också.

Tycker du själv Kakan att det är ok att döda vissa djur, men inte ok att döda andra?
Och i så fall... Hur definierar du vilka djur som har rätt att inte bli mördade och vilka djur som det är ok att mörda?

Kossa - sött djur. Inte ok att döda..
Fästing - fult djur, vars förmåga att känna du antagligen inte vet nått om. Ok att döda?

2013-03-07 @ 23:36:02
amanda säger:

Hon sa aldrig att hon gärna förtrycker djur. Men att hon förtrycker djur OM det betyder att människan i frågan räddas, om man t.x.e får välja mellan hund och människa som ska överleva. Hon säger inte att hon TÄNKER eller VILL förstöra djur, hon skrev själv i kommentarsfältet att hon gärna skulle åka iväg och rädda djur hemlösa hundar bland annat, men OCKSÅ hjälplösa gatubarn isf. Hon värderar bara människor högre helt enkelt, för det betyder det inte att hon vill skjuta alla djur

Svar: Fast med "djur", menas ju inte bara hemlösa hundar och söta koalor, det innefattar även alla de miljarder djur som årligen mördas för att folk vill ha deras kroppar att äta. Och detta skrev LD tydligt att hon vill fortsätta stödja.
Laks

2013-03-08 @ 02:13:59
Hemsida: http://itsmenotyou.blogg.se
sistergnu säger:

Flatter will get you everywhere :D
De slutar lyssna vid en särskild punkt. När du gjorde pedofilanalogin påminde det mig om när jag argt diskuterade ämnet med min pappa för ett tag sedan. När det kom till hur självklart det är för mig att inte skada ickemänskliga djur, lika självklart som att inte skada människor tog det stopp. Det var inte ok att jämföra tex en ko med ett mänskligt barn eller med min sambo. Då blev han skitprovocerad och stängde av. Vilket är ju den springande punkten i hela resonemanget.

Svar: Ja vet, folk blir skitsura. Man ba "vad faan är skillnaden?". Dem vill inte fatta.
Laks

2013-03-08 @ 07:26:13
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Kiki säger:

Läser om ämnet om djurs betydelse vs. människans. Vad är rätt? Vad är fel? Jag har levt som köttätare / fiskätare/ som vegetarian och som vegan. Min poäng är om man nu värderar ALLA levande ting,så är frågan varför det är mer ok att döda en levande växt än ett levande djur?

Svar: För att levande växer inte har något nervsystem och kan därför inte känna smärta. Om du vill rädda växters liv föreslår jag att du lever på en vegansk kost då det går åt färre växter då. Vad äter djuren i fabrikerna liksom?
Laks

2013-03-09 @ 00:18:28
Kiki säger:

Så om man saknar nervsystem och inte kan känna smärta är det okej att äta djur? Till exempel så har svampdjur inget nervsystem. Trots det är de levande djur, så är det då ok att äta dem?
Och vad händer om man har ett tillstånd dom kallas norrbottnisk smärtokänslighet? Det gör att man inte känner smärta. Är det ok att käka upp den människan då?
Sen är det ju lite svårt att veta om växter upplever smärta eller varför inte en känsla av sorg. Det vet man ju bara om man själv är en växt, inte sant? Det är mycket man inte vet.
Är det okej att laga till en köttätande växt till exempel? Den kan ju ha ätit upp en fluga innan man tillagat den.
Jag har som sagt levt som vegan tidigare, och jag finner det intressant hur diskussionerna i ämnet är så ensidiga, när det finns så många gråzoner i ämnet. Förespråkar inte varken den ena eller den andra sidan, utan önskar bara man kunde ta tankeställningen lite längre och mer nyanserat.
Ha en underbar dag/Kiki

Svar: Svampar är inte levande djur. Grejen är att oavsett om växter känner smärta eller ej så skulle jag inte ändra min livsstil eftersom jag genom den kost jag äter idag dödar så få växter så möjligt. Det finns ingen växtvänligare kost än vegankost liksom.
Laks

2013-03-09 @ 10:07:52
Ulrika säger:

Hej igen, jag läste igenom Staffans kommentarer och är inne på lite samma spår. Om nu alla som vi vet idag känner smärta är lika mycket värda, betyder du att du anser att om löss som Staffan då säger kommer och äter lite, skapar lite obehag med kliande och så men generellt sett inte dödar eller skadar oss nämnvärt, om man då dödar dem, i rent självförsvar, så skulle det vara samma om en människa kom och petade lite på dig, rev dig lite, och du sen dödade människan? Sen en annan fråga, du utgår alltså från att vi idag vet bäst? Att de djur vi idag vet känner smärta är lika mycket värda, men om vi om några år inser att andra levande organismer också känner smärta, skulle de då bli lika mycket värda då, men inte vara det idag? Det låter lite rörigt men hur som helst tycker jag det är en konstig gräns att sätta..

Svar: Fast den konstigaste gränsen av dem alla är ju ändå att sätta den mellan olika varelser som har samma förmåga att uppleva och känna smärta. Och det är så majoriteten av mänskligheten sätter gränsen.
Laks

2013-03-09 @ 11:14:42
Hemsida: http://oblivion.myshowroom.se/
Kiki säger:

Googla på vad svampdjur är, så får du lära dig något som du uppenbarligen inte visste. Jag sa inte svampar, utan svampdjur vilket är en annan sak. Dagens lektion i biologi är avklarad. Fler nyanser i diskussioner är som sagt en ovanlig företeelse. Allt är inte svart eller vitt.
Ha det gott/Kiki

Svar: My bad, läste hastigt och trodde det stod svampar.
Fast varför skulle man äta svampdjur egentligen? Gör du det? Jag gör då inte det. Jag äter inga djur.
Laks

2013-03-09 @ 18:36:58
Ebba säger:

Kunde inte hålla med mer!

2013-03-10 @ 16:13:10


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN