2010 - Vilket jävla år!

För ett år sedan var jag en helt annan människa. Mycket kan hända under 365 dygn. Sammanfattningsvis kan jag säga att detta år antagligen varit en av de mest händelserika i mitt liv. Men låt mig ändå berätta lite mer detaljerat hur mitt liv förändrats under denna tid.

I januari mådde jag illa och spydde jag så fort jag blev stressad eller rädd. Jag var orolig i princip hela tiden och hade det ganska jobbigt att klara av vardagen.
 
När det första nationella provet kom fick jag fullkomlig panik. Men jag klarade av det och fick ett väldigt bra betyg. Men efter det gjorde jag inga fler nationella prov.

I mars kunde jag inte längre dölja att jag mådde dåligt, och jag pratade om mina känslor och innersta rädslor för första gången i mitt liv. Det var ett steg på vägen.
 
I skolan slutade jag bry mig om att anstränga mig, då menar jag inte om skolarbetet, utan om alla människorna. Jag slutade låtsas att jag var glad hela tiden, och det resulterade i att jag slutade umgås med mina kompisar i skolan. Istället ägnade jag lunchrasterna åt att åka fram och tillbaka till min bästa vän.
 
I maj bröt jag ihop och klarade inte ens av att gå utanför dörren. Jag lämnade grundskolan för att aldrig mer komma tillbaka. Min deprission sjönk ännu lägre eftersom jag ofta grävde ner mig i hemska tankar kring djurmisshandel och liknande.

I juni slöt jag fred med mina kompisar från skolan, och jag gick för första gången till en psykolog. Det var med tunga steg jag kämpade mig uppför dem tre trapporna, men efteråt kände jag mig mycket bättre och jag fortsatte att gå dit.
 
Sommaren förflöt ganska smärtfritt. Jag hade en riktig härlig semester och jag bestämde mig i slutet av augusti för att bli vegetarian.
 
När jag skulle börja i gymnasiet så var jag väldigt nervös, mådde illa hela vägen till den nya skolan. När jag väl var där kunde jag inte gå in. Så det blev inget. Jag var jätteledsen över att jag inte klarat av att börja i skolan och mådde riktigt dåligt i några veckor.

I september frågade min psykolog mig varför jag inte kunde gå i skolan litegrann bara, och vänja mig av vid min skräck långsamt. Det hade jag inte ens tänkt på, men det var en riktigt bra idé. Vi pratade med syon på min gamla skola och hon fixade in mig så jag fick läsa Naturkunskap A tillsammans med en klass, och Matte A hemma.
 
Och så fortsatte hela året.. Jag går forfarande i skolan och har precis läst färdigt den kursen. När vårterminen börjar ska jag fortsätta med Matte A och börja på Matte B, och även börja på någon mer kurs där kan jag forsätta att vänja mig vid att gå i skolan. Och jag siktar på att jag nästa höst ska kunna börja studera på heltid.
 
Som sagt - vilket jävla år!
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN