Sluta pilla ungjävlar!

 
"Titta, en fiiiiisk!!!". Bank bank på rutan och det ekar inuti akvariet. Vad är det här med att ungar som pillar på saker aldrig verkar ha några föräldrar? Jag har alldeles för många gånger sett skitungar stå och banka på akvariefönster, skrämma katter, springa efter duvor osv. En fattar ju att ett barn inte förstår att det är elakt men varför säger inte föräldrarna till liksom? Får barnet att sluta så att djuret slipper bli lidande?

Kommentarer
Kak säger:

Word! Att ungarna får hållas med sitt djurplågande beror nog tyvärr på att föräldrarna inte heller förstår bättre (läs: är dumma i huvudet).

Jag vet inte ens om jag tycker att barnen slipper undan skuld. Ett människa med empati borde inse att det inte är roligt när andra lider.

2013-04-30 @ 22:06:47
Hemsida: http://kak.blogg.se
Kak säger:

Äääh, nu tryckte jag på enter och skickade iväg kommentaren innan jag skrivit färdigt och läst igenom. Igen. Händer mig onormalt ofta.

Jaja, jag vill i alla fall lägga till "även om det är ett barn" eller liknande som sista mening i kommentaren.

Och: *En människa. :P

2013-04-30 @ 22:12:44
Hemsida: http://kak.blogg.se
Mikaela säger:

Det är *tyvärr* inte bara barn som beter sig så. På min naturbruksskola så finns det folk i min ålder (19!) som håller på så. Sist var det en kille som öppnade och stängde till en spindel. Han drog luckan fram och tillbaka (kanske 20 gånger) *väldigt* våldsamt så att hela spindelns PYTTElilla akvarium (som sitter fast på en vägg) skakade. *Suck* att det finns *riktiga* idioter som ska bli djurvårdare. Man blir riktigt rädd alltså!

Svar: Whaat? 19 år? Herregud...
Laks

2013-05-01 @ 00:46:21
Mikaela säger:

Spindeln kröp ihop och visade så många tecken på rädsla... och den hade ingenstans att ta vägen... Usch.. det hela var så fruktansvärt.

2013-05-01 @ 00:50:45
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Ja jag kan ju bara tala för mig själv och då säger jag att man står inte bredvid sitt barn som en slags väktare. Man missar saker och det var nog precis de dessa föräldrar gjorde. Jag tror knappast att det handlar om föräldrar som uppmanar till djurs lidande. Eller tror du det på riktigt eller????????

Svar: Jag tror att föräldrarna inte bryr sig. Eftersom många ungar gör sånt här SAMTIDIGT som föräldrarna står tre meter bort och tittar på.
Laks

2013-05-02 @ 10:45:17
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
bibi säger:

Håller bara med...och så ser man barn som sliter och drar i hundar och deras koppel.

2013-05-02 @ 11:10:43
Jonas Lundström säger:

Det är så klart inte barnens fel, och det är inte ens så enkelt att det är föräldrarnas fel. Jag gillar inte när en uttrycker sig nedvärdande om människor på grund av ålder. "Ungjävlar" upplever jag som en patriarkalt/hierarkiskt sätt att tala (ingen säger "vuxenjävlar"). Du tycker säkert inte själv om att bli verbalt angripen eller avfärdad för att du är ung. http://www.youtube.com/watch?v=37IeQzG8tHU

Svar: Fast jag har svårt att tro att tre-åringar läser min blogg.
Laks

2013-05-02 @ 13:17:09
Hemsida: http://www.jlundstrom.se
Emelie säger:

Kakan: Fast i de flesta fall är att inte bry sig om djurs lidande precis vad det handlar om. Majoriteten av alla vuxna är icke-veganer och det ÄR att uppmana sina barn till djurplågeri. Alldeles för många människor har inställningen "men det är ju bara fiskar"...

2013-05-02 @ 15:32:08
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Emelie: Att vara köttätare har egentligen ingenting att göra med främjandet av djurs lidande.

Svar: Köttätare kanske inte aktivt funderar över att de betalar för våld och mord när de äter den kost de gör, men oavsett så är det ju det det skapar. Så jo.
Laks

2013-05-02 @ 16:44:15
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Matilda säger:

Man är ju inte född elak men jag förstår verkligen inte dessa föräldrar och det gäller inte bara detta utan mycket annat otyg som barn hittar på. Var sjutton är föräldrarna när sådant här händer? Får jag, mot förmodan, barn så ska de verkligen få veta hur man behandlar djur (även människodjur)..

Svar: Håller med.
Laks

2013-05-02 @ 20:20:59
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Jag vet hur du tänker, och precis så tänker jag också, men idag är inte människor medvetna om hur det faktiskt ser ut, och därför kan man inte anklaga människor för att främja djurs lidande när dom inte ens vet att dom lider.

2013-05-03 @ 09:40:11
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Sen kan vi ju prata om vilka idioter dom är som inte kan räkna ut det själva men det är fan en helt annan diskussion!!

2013-05-03 @ 09:40:59
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Cilla säger:

Du har helt rätt om det där med barn som ska jaga katter och dra dom i svansen och andra djur med.
Min väns barn blev riven av min katt som aldrig annars ens tar ut klorna och ungen började gråta och jag sa bara "skyll dej själv, sånt där händer när man gör så mot djur" och min vän blev flyförbannad. Inte ska man krama ungen och tycka synd om den och låta som att det var djurets fel? Nej utan jag gjorde klart för ungen att om man jagar djur eller drar dom i svansen osv, så kommer sånt där hända.

Svar: Jag gjorde själv samma misstag när jag var liten. Efter det fattade jag ju att en inte bara kan klampa fram till katter och peta på dem. Om föräldern får det att verkar som att det är kattens fel att ungen blev riven då kanske hen gör samma misstag igen. Skulle gjort som du!
Laks

2013-05-13 @ 23:27:17


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN