Vi förvirrar ju barnen!

"Det är nödvändigt, i synnerhet i barns närvaro, att svenska kvinnor börjar säga ”jaga” om sig själva medan män säger ”jago”. Då riskerar inte barnen att bli förvirrade angående könsidentitet, vilket däremot sker idag, när nästan alla pronomen i svenskan av misstag är könsneutrala – utom då de biologiskt naturliga ”hon/han”.

 

Vi måste börja kalla små flickor för ”dua” och små pojkar för ”duo” så att de säkert vet att de är flickor respektive pojkar. Vi ser ju vart förvirrande könsneutrala svenska pronomen redan har fört oss: Delad föräldraförsäkring, daghem, kvinnor på arbetsplatserna, kvinnor som kirurger, piloter, präster och professorer, damfotboll."

- Maria Küchen


Kommentarer
Mikaela säger:

Snälla säg att detta inte var seriöst.

Svar: Nej självklart inte. Eller jag antar inte det iaf. Om det skulle vara seriöst så skulle det vara så pinsamt så jag vet inte vad... X)
Laks

2013-02-18 @ 23:00:30
Madeleine säger:

Haha så jävla bäst :'>

2013-02-19 @ 09:47:02
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se/
Anonym säger:

Haha.. Antar att personen är ironisk. Sorgligt att jag behöher fundera på om någon verkligen har så konservativa åsikter och ett så fruktansvärt förlegat tankesätt.

Fast vad står laks för?

Svar: Det står inte för någonting egentligen, jag hittade på namnet som 13-åring när jag skulle anmäla mig till stallet.se :)
Laks

2013-02-19 @ 16:02:22
Jojjohanna säger:

Hoppas personen inte var seriös... Tror inte det. Om det var ironi var det jätte-kul!!!

2013-02-19 @ 19:51:25
Hemsida: http://thebestforeverandnever.bloggplatsen.se


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN