Förutom att vi redan är sjuka tvingas vi även skämmas över det



 
Nej det går inte att bara "försöka vara glad" när man är deprimerad.
Nej det går inte att bara "lugna ner sig" när man har panikångest. 
OCH NEJ FÖR I HELVETE JAG KAN INTE BARA "SKÄRPA MIG" OCH SLUTA HA SOCIAL FOBI.
 
Förutom att vi som lider av psykisk ohälsa behöver leva med dessa hemska sjukdomar så ska vi även skämmas inför alla andra som är friska. Är det inte för att vi inte kan jobba och betala skatt så är det för att vi "vill ha uppmärksamhet". Tro mig, ingen som skär sig eller ligger i sängen en hel dag gör det för att få uppmärksamhet. Dom gör det för att dom mår sjukt dåligt och för att dom inte får någon hjälp. Om vi behandlade alla psykiska sjukdomar som vilka andra åkommor som helst skulle mycket av tyngden och skammen försvinna.
 
Jag har haft social fobi nästan hela mitt liv men ändå är det först nu, genom denna KBT-behandlning som jag har förstått att det handlar inte om vilken inställning jag har. Det är ett fysiskt fel i hjärnan som göra att min kropp signalerar livsfara så fort jag närmar mig någon av de situationer jag är rädd för. För några månader sen var det ALLA situationer. Jag kunde inte ens gå ut utomhus. Men tack vare exponeringar kan jag göra massvis idag. Är fortfarande extremt handikappad så det är en lång bit kvar men jag är inte utsatt på samma sätt som innan. 
 
Och ja, jag tycker att man är handikappad om man har psykiska åkommor. Jag skäms inte över att jag inte kan jobba, jag är sjuk och det är ingenting jag kan göra någonting åt. Jag går igenom behandling och gör så gott jag kan, men det är inte mitt fel att jag blev sjuk. Och under tiden jag tillfrisknar ska jag fanimej ha pengar från staten så jag slipper oroa mig för ännu en sak. När jag blir frisk och kan jobba igen kommer jag gladeligen betala för andra människor som är i samma utsatta situation.

Kommentarer
LMW säger:

Tack för bra beskrivning. Du är definitivt på rätt väg/(((kram)))

Svar: Tack! :) Kram
Laks

2016-01-24 @ 16:34:21
Anonym säger:

Hej, jag hittade nyss den här bloggen och jag ville bara säga att jag älskar den!! Jag älskar hur du beskriver olika saker och hur du tänker!! Jag är som du, antirasist, vegan och feminist!!!
Jag älskar bloggen!!!!

Svar: Tack, vad roligt! Välkommen :)
Laks

2016-02-04 @ 16:22:51
Liv säger:

Glömde skriva namnet... Hehe...

2016-02-04 @ 16:23:55


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN