Partiernas djurpolitik



C - Djuren som föds upp på pälsfarmer ska ha tillgång att utföra sina naturliga behov.   
Fp - Kraven för vad som är "naturligt beteende" ska förtydligas och sedan följas.
M - Så länge djurskyddslagen följs har vi ingenting att erinra.
Kd - Djurskyddslagen är en bra utgångspunkt för att anpassa pälsdjursnäringen till dessa krav. Branschens arbete med att förbättra pälsdjurens förhållanden bör fortsätta.

S - Djuren ska kunna klättra, simma, utföra sitt jaktbeteende och kunna gå undan från de andra djuren.
Mp - Det ska förbjudas.
V - Det ska förbjudas.
 


C - Djurförsöken ska minimeras, andra metoder inom forskning ska användas.      
Fp - Djuren ska bara få användas i nödvändig forskning, lidandet ska minimeras. Långsiktigt så ska djurförsök försvinna helt.
M - Vi stödjer forskningen för att förfina, minska och ersätta djurförsök. Djurskyddet för försöksdjur ska vara starkt, och försöken ska begränsas till vad som är nödvändigt. 
Kd - Det behövs mer forskning och information om alternativa metoder. På vissa utbildningar är djurlaborationerna obligatoriska, vilket gör att de som inte vill utföra djurförsök inte kan utbilda sig till vad dem vill. Studenterna borde också få kunskap kring forskning utan djurförsök.

S - Vi anser det rimligt att en handlingsplan åter tas fram, oavsett vilken myndighet som handlägger frågorna.
Mp - Vi stödjer ert (allians för djuren) krav på framtagande av en handlingsplan om hur användningen av försöksdjur ska minska.
V - Vi vill avsätta mer pengar för alternativ till djurförsök, inrätta en djuretisk ombudsman med ansvar för årliga djuretiska revisioner och hur antalet djurförsök ska kunna minskas.



C - Ökad kunskap, information och tillsyn är de främsta verktygen för att djur ska bli omskötta väl.     
Fp - Bönderna ska ha rätt att bedöva grisar innan kastrering. Vi ska se över djurskyddslagen och vill förtydliga vad "naturligt beteende" innebär.   
M - Den svenska grishållningen håller hög internationell klass och branschen har nu själva vidtagit åtgärder för att öka kontrollen vilket är bra.
Kd - Djurskyddslagen ska följas även för grisar. Alternativ till kastrering skall tas i bruk så snart sådana finns som kan fungera.

S - Utrymmet per gris måste öka, ursprungsmärkning måste finnas på köttet i affärerna, och djurtransporterna ska kortas ner till max 8 timmar. Vi vill att EU:s regler ska förbättras.
Mp - Vi vill bl.a. förbjuda kastrering av grisar utan bedövning, att alla djur ska ha rätt till naturligt beteende, och att djurskyddskontrollerna ska bli bättre.
V - Alla djur ska ha rätt till ett naturligt beteende där grisarnas rätt till utevistelse är en viktig del. Vi har även länge motionerat om förbud mot kastrering utan bedövning.

Allt hämtat från Allians För Djuren.

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN