I historieböckerna...

Som ni vet så gjorde Hitler och hans anhängare ett försök att utrota alla judar i hela Europa, runt år 1940.  
Koncentrationslägren låg i Polen, därför att tortyren skulle gömmas undan från det tyska folket. Många gillade Hitler och hans åsikter, men visste dock inte vad som hände med judarna när de försvann ut från landet. Det skedde i ett ständigt mörker som höll Tysklands invånare borta från sanningen.

Judarna fraktades till Polen med tåg från städer runtom i Europa, tätt packade utan skydd från kylan utanför. Många dog av törst innan de ens nådde fram till lägret. 
När fångarna kom fram till koncentrationslägren i Polen, blev de svaga dödade direkt och de starkare fick stanna länge och utföra tunga arbeten. De som dödades blev intryckta i en gaskammare och gasades ihjäl.Det var det enklaste och snabbaste sättet att döda många samtidigt. Kropparna lades sedan ner i stora massgravar för att förmultna.

Vissa av fångarna i koncentrationslägren utsattes för medicinska experiment. De fick sprutor med gift i som gav dem dödliga sjukdomar, och ibland fick offren genomgå plastikoperationer. 
Allt som allt mördades 6 miljoner judar, om man räknar med alla homosexuella, handikappade och liknande så nästan dubblas siffrorna. 11 miljoner människor dog alltså, och många fler fick plågsamma, psykiska men. 

Föreställ dig att 11 miljoner istället blir till oändliga miljarder. Att ordet jude byts ut till djur. Föreställ dig att detta pågår än idag. Vad krävs det för att få denna story lika känd och omskriven som förintelsen? Vad mer krävs för att få med detta i historieböckerna?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN