Vart går gränsen?

Vart går gränsen egentligen för vad som är okej att äta? Jag kallar mig för vegetarian ibland, men egentligen är jag inte det. Jag får säkert i mig massor av animaliska produkter när jag äter godis, och dessutom äter jag ibland fisk om vi själva har fångat den. Räknas löss? Jag har faktiskt inte någon empati för löss, även om de faktiskt är ett djur. Läsk och gelégodis innehåller ämnet e120 vilket är gjort av löss och liknande, men det äter och dricker jag.
            
Vart går min gräns? Min gräns går där jag faktiskt kan se djuret, en djur knappt större än en cell kan jag inte riktigt ha någon uppfattning om. Däremot djur som grisar, kycklingar och andra "stora djur" vet jag helt säkert kan känna smärta och rädsla. Många kanske tror att djur inte kan må psykiskt dåligt, men det kan dem definitivt. Som i Djurrättsalliansen film "ett liv som gris" så visar dem ju en gris som är helt apatiskt eftersom hon inte fick utföra sina naturliga behov. 

          

Återigen tillbaka till löss. Jag tror inte att de har något starkt känslosystem och kan bli rädda osv. Kan en mygga det? Jag vet inte. Men bara för att jag inte vet om myggor kan känna smärta och rädsla, skulle jag aldrig sitta coh långsamt plåga ihjäl en. Fast jag dricker läsk. Jag har faktiskt inget svar till varför. Vart går din gräns? 


Kommentarer
Jen säger:

Men godis eller bröd med gelatin äter du väl inte,

och inte heller ost med löpe?

Här har vi motsatt oss godis och läsk som innehåller lössen,men mest av den anledningen att det är ett så omdiskuterat farligt ämne. (Karminsyran)



Myggor smäller jag däremot, men skulle aldrig plåga. :)



Ang. grisarna. Visst att de får spänna fast suggorna i danmark, men de får samtidigt inte kastrera utan bedövning, vilket de får här. :/

2010-08-29 @ 11:42:34
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
M säger:

Som vegan (eller blivande vegan) så är det viktigt för mig att inte orsaka ett onödigt lidande/skadande eller ta andras liv.

Jag dödar inte myggor, undviker att trampa på insekter men skulle självklart tex ta bort löss i håret/mask i magen.

Det viktigaste är nog att ha en godhet som grund.

2010-09-02 @ 22:24:17
Hemsida: http://realmatilda.blogg.se/
Danielkl.com säger:

Jag har helt slutat äta godis med gelatin, det är ju restprodukter från djur direkt från slakteriet... Så nu för tiden läser jag noga på vad varje godisbit innehåller innan jag lägger ned den i min påse!



Ost med löpe äter jag inte heller, då det är kalvtarmar... Finns en supergod ekologisk ost på Willys som är löpefri! =D

2011-03-18 @ 00:04:38
Hemsida: http://danielkl.com
Laks säger:

Det där med ost är svårt, jag käkar nämligen inte ost. Tycker det är äckligt. däremot på pizzor och liknande då äter jag ju det, och då är det svårt att hålla koll på om det är löpe i osten. Antagligen är det det..



Jag käkar pizza max några gånger om året, känner inte att det är en så big deal liksom..

2011-03-18 @ 11:48:27
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN