Vanliga argument

 
1 - 18% av koldioxidutsläppet är p.g.a. köttindustrin. Skippar man köttet så bidrar man alltså till en minskad växthuseffekt.
 
2 - Om efterfrågan på animaliska produkter minskas behöver bönder inte föda upp lika många djur, vilket resulterar i mindre uppfödningar, mindre slakt och därmed mindre lidande.
 
3 - 67% av all mat som odlas i Sverige försvinner direkt in i djurfabrikerna. Om vi istället åt maten direkt, skulle vi spara väldigt mycket mark. Där skulle det istället kunna växa skogar och stora ängar som skulle förbättra den biologiska mångfalden.
 
4 - Risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar sjunker drastiskt om man äter en vegetarisk/vegans kost.
 
5 - Köttet vi köper ifrån Sydamerika bidrar till att regnskog avverkas - bönderna behöver mer utrymme att föda upp djuren på. Eftersom det till stor del är regnskogen som syresätter vår planet, så bidrar detta till att koldioxiden i atmosfären inte omvandlas till syre.
 
6 - Regnskogen som försvinner i Sydamerika gör att många utrotningshotade djur dör ut snabbare - vilket i sin tur förstör hela ekosystemet.
 
 
1 - Kött är gott
 
(2 - Utan kött får man näringsbrist - EJ KORREKT)
 
(3 - Vi är "gjorda" för att äta kött - EJ KORREKT)

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN