Värdet av ett liv

Värdet av ett liv kan inte någon annan bestämma. Det mäts inte i storlek, styrka, eller snabbhet. Det verkar som att många anser att det mäts i intelligens. Men så tycker inte jag. Varje individ anser att sig själv är viktigast i hela världen. De djur som inte har satt sig själva först har dött ut för länge sedan.

Precis som att en råtta kämpar för sitt liv kämpar jag för mitt. Alla tycker att sitt eget liv är viktigast, det är ett simpelt faktum. Därför är det helt fel att säga att en råtta inte är lika mycket värd som en människa. Råttan värdesätter sitt liv högst, precis som att hunden gör det, och grisen, och myggan, och människan.. Tänker man från varje individs perspektiv så ser man snart hur fel vi människor behandlar djur.


Människan kan ibland offra sig för andra, t.ex. när en förälder räddar sitt barn. Men det som vi har missat är att de flesta djur gör på exakt samma sätt. Ingenting gör en björnhona argare än en människa som kommer mellan henne och hennes barn. Är inte en björns kärlek till sitt barn lika starkt som en människas? Vi är inte så olika som vi tror.

Kommentarer
Moa säger:

Bra sagt! När man väl fått upp ögonen för hur lika vi egentligen är djuren och börjar verkligen se dem som individer känns alla vidriga djurfabriker verkligen som något helt absurt. Önskar att alla kunde verkligen se djuren som individer och inte bara som ägodelar.



SV: Åh, tackar :)

2010-11-08 @ 19:24:08
Hemsida: http://moalindholm.blogspot.com
Anonym säger:

Det finns en gräns för mig. I min barndomsstad där jag växte upp hade lokaltidningen en tävling varje år innan jul att man skulle gissa hur mycket grisen som skulle slaktas vägde. Den som gissade närmast eller rätt vann grisen som sedan slaktades.

Nej, tack till såna tävlingar. Typ: Då ska vi se hur mycket du väger innan jag äter upp dig....

2010-11-09 @ 00:39:54
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Anonym säger:

Föresten! Vill du vara veckans blogg hos mig? Du är den första som blir det. Det enda som händer är att jag ställer några frågor till dig och skriver om dig i min blogg som du självklart får se innan det publiceras. Det är för att jag vill uppmärksamma vilka bloggar jag läser för andra.

2010-11-09 @ 00:43:08
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Josefine säger:

väldigt bra sagt!

2010-11-09 @ 23:56:01
Hemsida: http://nattstad.se/josefinekarlsson
Vaktliv säger:

HELT RÄTT!

Hittade din blogg idag via en Ping-tjänst och

jag har skrivit om något liknande just idag faktiskt, skönt att se att fler tänker såhär! :D

2010-11-10 @ 16:03:09
Hemsida: http://vaktliv.wordpress.com/
Bunny säger:

Hej :) Och jag hittade dig via Vaktliv :) Ett mycket bra inlägg!!



Kram och trevlig helg <3

2010-11-12 @ 09:58:54
Hemsida: http://katidis.wordpress.com


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN