Framtiden

Allt är inte alltid skit hela tiden. Det är ett faktum att planeten är påväg mot en bättre framtid. Folk blir rikare och får en bättre levnadstandard runt om i världen. Detta gör så att fler människor slipper skaffa 10 ungar var, utan kan nöja sig med 1 eller 2. Det är helt underbar, ett riktigt framsteg tycker jag. Jag känner själv folk i Indien, ett land som är otroligt överbefolkat, och dem har bara 2 barn var. För några generationer sedan skaffade dem minst 5 barn i varje familj, oftast många fler. Över hela världen så vänder det sakta men säkert till det bättre, allt eftersom vi moderniseras.

Tänk på jordens befolkning som en familj. Det finns nu två föräldrar och fem barn i denna familj. Eftersom de har ganska många barn så har de inte den bästa ekonomin, men de klarar sig. Men av någon anledning så fortsätter föräldrarna att skaffa fler ungar. Det blir 6, 7, 8, 9 barn och nu finns det inte ens tillräckligt med pengar för att betala för maten till alla i familjen. En av barnen i huset som har tur får mycket mat, medans hennes syskon i rummet bredvid svälter ihjäl. Föräldrarna föder fler barn och några lever ett bra liv utan problem och de som svälter fortsätter att svälta. Så fungerar världen idag.

Jag är övetygad om att överbefolkningen är grunden till alla problem som existerar på denna planet. Utan överbefolkningen skulle maten lätt räcka till alla och därmed finns det ingen svält. Mindre människor leder till att mindre saker behöver tillverkas - mindre fabriker, miljön blir alltså bättre. Isen smälter inte uppe i norr och det blir inga översvämningar. Havstemperaturen höjs inte och alla fiskar kring korallreven kan leva kvar. Färre munnar att mätta, haven fiskas inte ur och massor av djur i havet som äter fisk kan överleva. Vi skulle inte behöva föda upp grisar och liknande i så stor skala och det skulle leda till att dem antagligen får det något bättre än vad de har idag. Mindre djur betyder att mindre kraft går åt - bättre miljö. På betesmarker och områden där djurfabriker ligger, där kan växa skog istället, luften blir bättre. Så kommer världen se ut när vi inte längre är överbefolkade.
 
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN