Afghanistan

Hörde på nyheterna idag att Afghanistan snart ska ha val, och att flera kvinnor ställt upp att kandidera. I inslaget får man se en kvinna som pratar framför andra kvinnor och säger någonting i stil med:
"Kriget som har pågått i trettio år nu har drabbat oss kvinnor värst. Det är vi som får lida, vi har glömts bort. Nu är det vår tur!"
Hon låter ganska arg och väldigt envis. Shit, va bra, tänker jag. En kvinna i afghanistan som står för sin åsikt. Hoppas hon inte blir skjuten... Sånt har ju hänt förr - t.ex. när Benazir Bhutto blev mördad. 

   

Flera av kvinnorna som hade ställt upp inför valet hade tydligen fått mordhot och hatbrev. Vad hemskt att bara för att hon är en kvinna ska hon inte få göra sin röst hörd. Men det verkar ju i alla fall som att landet är påväg mot en bättring. Har aldrig förut hört en muslimsk kvinna yttra sig om några åsikter kring hur deras levnadssätt ser ut. Och denna kvinna visade verkligen vad hon tyckte, helt underbart. Tänk om Afghanistan skulle få en kvinnlig ledare? Vi i Sverige har ju fortfarande inte haft en. Kanske dags nu? (Heja Wetterstrand!)
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN