Vem är värd mest?

Varför är grisar, kossor och kycklingar ingenting värda? Varför betraktas de som ingenting annat än mat? Vad är det som gör en katt så helig? En katt och en gris liksom? Vad är skillnaden? Båda är djur, båda är lika oskyldiga. Men ändå inte. Grisen ska in i slakttansporten och katten ska ligga i soffan och njuta. För att det är så det är. 
    
Men egentligen är också många "husdjur" lika illa behandlade. Tänk ett marsvin. Marsvinet har en alldeles för liten bur, får sitta ensam hela sitt liv, äter fel sorts mat som gör att marsvinet blir överviktigt och sjukt. Hur många gånger har man inte sett på blocket annonser där det står "säljer nu vårt marsvin för min dotter har tröttnat." Hur kan man behandla djur så? Som en ägodel som inte är mer värd än en lampa eller en stol. Det är en själ, ett helt eget liv, ett unikt liv dessutom. Inte som en möbel!

Det finns jättemånga som köper en kanin och en månad senare kommer på att en i familjen är allergisk mot hö. Är inte det så otroligt korkat att inte kolla det innan? Skulle du köpa en dyr ferrari utan att kontrollera att du har körkort först? Men men, en ferrari kostar mycket pengar - ett liv kostar bara 300 kronor.

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN