Det är en stor jävla skillnad mellan inbrott och vanvårdPersonerna som gick in på grisfarmarna för kampanjen "Ett liv som gris" är nästintill hjältar för mig. Dem visste att dem riskerade straff men gick ändå in för att kunna sprida sann information i samhället. De som ens tar upp att det på något vis skulle vara omoraliskt att bryta sig in olagligt kan gå och... ja... Kanske skulle dem människorna istället tänka efter vart det moraliska ligger i att vanvårda sina djur så brutalt så att det ser ut som på Hultströms gård.

Jag hörde ett sjukt bra citat för några dagar sedan, det var en från djurrättsalliansen som fick frågan vad dem tänkte när dem gick in på grisfarmerna utan lov. Svaret var helt genialt:
 
"För mig känns det som samma sak som att gå mot rött över ett övergångsställe för att kunna förhindra en misshandel längre fram på gatan..."
 

 
Hmm.. Vad är värst? Att gå mot rött eller att misshandla någon? Att bryta sig in på en farm eller att plåga ett X antal individer? Är det ens möjligt att någon kan lägga sin fokus på inbrottet snarare än själva vanvårdandet?
 
Så, för att klargöra:
Det hemska med kampanjen "Ett liv som gris" är INTE att djurrättsaktivisterna bröt sig in på gårdarna. Nej, det hemska med kampanjen är det som dem fångade på kamera. Det faktum att miljoner grisar varje år lever under dessa vidriga förhållanden för att sedan kvävas till döds i en gaskammare och sluta upp som några paket bacon.
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN