Från Kalla Fakta 7/12


Detta är bilder ifrån Kalla Faktas program som sändes den sjunde december. Du kan se det på Tv4 play HÄR om du inte sett det ännu. Det handlar alltså om hur botox framställs och det faktum att VARJE DOS måste testas, vilket kräver mellan 40-50 möss varje gång. LD50 är en testmetod som är extremt plågsam, djuren får giftet insprutat i buken och förlamas sedan sakta under flera dygn för att tillslut kvävas till döds eftersom lungorna kollapsar. 

Botox används till stor del numera inom skönhetsindustrinför att motverka rynkor. Kalla Fakta förstår att hemligheten bakom botox inte är känt av många, och bestämmer sig därför för att kontakta två konsumtener för en intervju. De visar bilder och videor om hur djurtesterna går till, och frågar sedan om de kan tänka sig att sluta använda botox och om de har fått en förändrad syn på att använda sig av det i kosmetiskt syfte. Jag höll på att brinna upp av ilska när jag hörde svaren:


Men, även om två känslokalla människodjur lever på denna planet så har programmet skapat en viss medvetenhet bland allmänheten. En sjuksköterska i Jönköping har till exempel bestämt sig för att sluta sälja botox till sina kunder tills en alternativ testmetod finns. Framsteg!
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN