Första balsamtvätten


Det här balsamet använde jag igår, för den första balsamtvätten. Jag masserade i hårbottnet i flera minuter, bastade faktiskt med balsamet i ett tag (är det bra eller dåligt?) och sköljde sedan ut det.

Nu efteråt så känner jag väl ingen större skillnad än jag brukar efter jag tvättar håret. Det känns ju rent, det är det inget tvivel om. Så att det är möjligt att rengöra med enbart balsam är numera ett faktum för alla er som tvekade på det.

Jag kommer fortsätta rapportera hur det går med No poo-andet framöver för er som är nyfikna.

Kommentarer
Ellinor säger:

Jah visst är det häftigt! Och varför vänta tills du flyttat hemifrån? Gör det nu ;)O ang No Poo så visst KAN man anv stylingprodukter och då välja det mest ekologiska alternativet om man bara tänker på sig själv, ( Beror ju helt på varför man vill No-Pooa. Varför vill du NoPooa? )men allra bäst är ju att bara vara utan. För även ekologiska stylingprodukter måste produceras och förpackas och skickas.

Att trivas med att vara sån man är, ger mer till dig själv och din/ vår självbild OCH till Moder Jord Som jag ändå tror är vi i ett större sammanhang :)

Men alltid fint att börja nånstans :)Jag beundrar din kamp för djuren! <3 Ha en bra dag!2011-02-23 @ 12:41:29
Hemsida: http://gronavagen.blogspot.com
Anonym säger:

Det känns faktiskt lite intressantr detta.

2011-02-23 @ 13:49:33
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Laks säger:

Ellinor - håller med dig helt! Att acceptera sig själv som man är gör en till en bättre människa, och man mår bättre. Jag sminkar mig inte, med det som anledning + att det tar massvis med tid, kostar pengar, och det är en onödig lyx som jag tycker är ganska pinsam. Dem flesta sminkar sig ju trots allt för att dem vill.. ja, hur säger dem nu - "se naturliga ut". Jag har hittat en annan utväg till att se naturlig ut.Stylingprodukter i håret använder jag inte heller. Det har hänt en gång det senaste året, men det kan ja leva utan. Tycker ändå bara att håret blir extremt äckligt, dessutom fungerar typ ingenting på mitt hår ändå.. X) det styr sig själv typ.

2011-02-23 @ 14:46:40
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Jen säger:

Spännande! :) Men jag är fortfarande inte helt förstående med varför du enbart vill använda balsam?

Kram

2011-02-24 @ 08:54:05
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Laks säger:

Jen - Anledningen till att jag slutar med schampo är för att den enda funktionen det har är att ta bort allt naturligt fett från hårbottnen. Och då överproduceras fett istället, å håret blir äckligt. Och då måste man schamponera igen bara efter några dagar.. osv..Balsam är också rengörande, men man måste gnugga och massera lite extra eftersom det inte löddrar på samma sätt. Jag kommer förhoppningsvis få en naturlig balans i hårbottnen som gör att det inte blir smutsigt lika fort, så då kan jag tvätta mer sällan. Det är det som är målet.

2011-02-24 @ 10:57:22
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Jen säger:

Ahh! Jag har alltid fått för mig motsatsen:

Att schampo är mer naturligt. :0

Intressant att lära sig något nytt! :)

2011-02-26 @ 19:17:39
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Laks säger:

Jen - Jag tänkte också förut att det var balsamet som typ "förstörde" håret. Vet inte vart jag fått det ifrån X)

2011-02-27 @ 10:17:56
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN