No poo

Nu har jag tvättat håret för sista gången med schampo. Jag ska nämligen börja med no poo - alltså att man låter bli shcampo. Ska köra på balsam-metoden och se om det funkar! Har blivit inspirerad av MandragoraLady Dahmer, och vill nu själv göra ett försök.


Mitt mål är att håret ska sluta fetta sig hela tiden,
bara efter en eller två dagar måste man tvätta igen. Hoppas det fungerar!

Kommentarer
Jen säger:

Hmm, jag tvättar med schampoo var annan dag och med balsam var annan gång. Det fungerar här. :D

Ska bli spännande att få höra resultatet!

2011-02-20 @ 20:23:06
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Emma Hå | shoes and beyond säger:

Jag har läst hos båda de två om den metoden, och jag kan förstå att det är bra om man har väldigt torrt eller skadat hår, men jag tvivlar på att det fungerar om man använder stylingprodukter i håret. Om man sprayar upp ett riktigt Hollywoodsvall behöver jag schamponera både en och två gånger för att få det rent igen. Iofs använder jag bara ekologiskt schampo och tvättar bara max var tredje dag.//Emma Hå

2011-02-20 @ 23:22:53
Hemsida: http://emmahas.se
Anonym säger:

Naww Tvminnen finns som länkad. vad glad jag blir. :=)Vet du jag är född 89 och när jag var tonåring så hade jag alltid jätte fett hår, började typ när jag var 12 ungefär sen blev det värre och värre. Det är egentligen inte bra att tvätta det varje dag men vad gör man?! Jag kan glädja dig i alla fall att det blir bättre när man blir äldre. Nu har jag jätte bra hår och jag kan låta bli att tvätta det i flera dagar utan att det blir fett (inte för att det är bra heller), men det kan ju va skönt när man sover borta eller är sjuk att det inte stör en liksom. Så det tar sig jag lovar, eftersom det är en typiskt tonårsgrej att håret blir fett fort.

2011-02-21 @ 07:42:54
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Laks säger:

Emma Hå - Ja vet faktiskt inte hur det fungerar om man använder produkter i håret samtidigt som man kör No poo. Men jag använder nästan aldrig sånt iaf, så det behöver jag inte oroa mig för X) heheTvminnen - Jo det har säkert med tonåren och göra också. Men anledningen till att det fettar sig är att man tar bort det naturliga fettlagret från hårbottnen med konstiga ämnen som silikoner, SLS och mineraloljor. Hårbottnen reagerar genom att pumpa ut extra mycket fett, vilket skapar en ond cirkel eftersom man då gärna tvättar igen.. Osv..Jag hoppas att jag nu kommer komma ur den onda cirkeln, vi får se hur det går! Jag kommer rapportera :)

2011-02-21 @ 12:15:22
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Ellinor säger:

Hela meningen med No Poo är ju att du inte ska anv dig av några skadliga produkter, därmed inget spray o hollywoodsvall ändå. Huden äter gifter så varför skulle man vilja använda sånt nät det finns helt naturliga alternativ som funkar bättre ? :)

2011-02-21 @ 23:22:04
Hemsida: http://gronavagen.blogspot.com
Laks säger:

Ellinor - Det jag har läst om No poo, är att man KAN använda stylingprodukter, men då måste dem vara godkända och inte innehålla dem här farliga ingredienserna som man ska undvika i no poo.

2011-02-23 @ 11:17:04
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Anonym säger:

Haha, nu är detta inlägg rätt gammalt, men om man har problem med fettigt hår så KAN det bero på för mycket fett i kosten. Samma sak med menssmärtor. Jag är raw nu och äter minimalt med fett och livnär mig på frukt istället (massor) haha
MIN MENSVÄRK ÄR BORTA
INGA FINNAR
HÅRET BLIR INTE FETT
Jag har lidit utav dessa tre punkter i år nu och jag mår bättre än någonsin

Svar: Vad härligt för dig! :)
Laks

2013-08-20 @ 13:32:41


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN