Vad kommer hända?

Det pratas en himla massa om vad man kan göra för att rädda miljön, skydda planeten och bevara den. Men hur ofta skrivs det om varför det är så viktigt? Vad skulle hända annars? Därför tänker jag snabbt och simpelt berätta om några möjliga konsekvenser om miljöförstöringen fortsätter.
 
 

Ekosystem kollapsar
När klimatet förändras blir många arter lidande. Speciellt fiskar som bor kring korallreven blir drabbade eftersom korallerna är extremt känsliga för skiftningar av värme. Om en art dör ut som många andra är beroende av kan hela ekosystemet kollapsa.


Översvämningar
När vattnet blir varmare p.g.a. växthuseffekten så vidgas det, vilket kommer orsaka översvämningar av stora områden. Dessutom smälter stora mängder is som också bidrar till detta.


Golfströmmen störs
All is består av sötvatten, eftersom saltvatten inte kan frysa. När isen börjar smälta blir salthalten mindre och detta gör så att strömmarna inte sjunker och stiger som vanligt. Och detta kommer påverka oss i norden i form av en ny istid, när golfströmmen slutar fungera.


Ökenspridningar
När områden som redan är extremt varma blir ännu varmare, sprids öknen och gör så att ännu större ytor blir så torra att det inte går att odla på, heller inte hitta vatten. Detta leder till att miljontals människor kommer behöva flytta för att överleva.Metangas frigörs
På riktigt kalla ställen så finns det permafrost, alltså att marken är frusen året runt. Nu när det blir varmare så kan det börja smälta, vilket också kommer göra så att all den metangas som finns i marken frigörs. Metangas är en  25 gånger starkare växthusgas än vad koldioxid är. Om/när detta sker så kommer alla konsekvenser av miljöförstöring fortsätta och dessutom gå ännu snabbare.


Tycker du att det är viktigt att rädda klimatet?
 
Är du orolig över framtidens möjliga förändringar?
 
Finns det fler konsekvenser av miljöförstöring?
 
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN