Vi är inte allsmäktiga

Idag är det snöstorm i Stockholm. Det går inga bussar, och pendeltåg och tunnelbanor är försenade. Storstadsborna klarar inte av att hantera denna fruktansvärda misär. För det är ju väldigt hemskt - eller inte. Om man jämför med riktiga problem som existerar hos en fattig familj i New Delhi eller kanske i en smutsig box proppad med levande grisar.

Folk skyller på SL (som om det vore deras fel att det har blivit värsta snöstormen?), blir arga och är irriterade. Det kan man ju förstå kanske, men ta det lugnt kära svenskar. Ibland så måste man faktiskt anpassa sig lite grann. Det är ju någonting som vi människor nästan aldrig gör, planeten har formats efter oss och våra behov (en planet som snart kommer explodera p.g.a. våra sjukliga krav).
 
Det verkar som att det är svårt för vissa människor att förstå att naturen är starkare än oss. Den är väldigt mycket starkare. Det är jobbigt att behöva acceptera att man inte alltid kan vara herre på täppan, för en dag så får naturen styra mer än människorna. Varför är det så svårt att acceptera att vi inte är allsmäktiga?
 
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN