"Farliga" hundar


Titt som tätt får jag syn på artiklar där det med stora bokstäver står; "kamphund attackerade barn" eller något liknande. Media har fått kamphundar att uppfattas som läskiga och onda. I de flesta artiklar om attacker står det detaljerat kring hur hunden bet offret, men hur ofta läser man egentligen om vart hussen eller matten höll hus?

En hund är inte farlig, det är snarare matten eller hussen som är farlig som inte lägger någon energi på att göra hunden till en stabil och trygg individ. Men istället för att arbeta förebyggande och se till att mattar och hussar sköter sitt jobb, så väljer man att istället straffa hundarna som hamnat hos dåliga människor, ofta genom döden.

Dessa "farliga" hundarna har blivit precis så som vi har format dem. Det är ju vi människor som avlat på dem i åratal för att få dem att bli precis så som vi vill ha dem. Är det då hunden som ska straffas? Enda sättet att sätta stopp för allt detta är att utbilda alla människor som planerar att skaffa sig en hund. Först då kan vi få ett slut på sönderbitna barn och mördade, missuppfostrade djur.
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN