Bil + Hund + Värme = LivsfarligtDenna syn är verkligen inte rolig. Mattar och hussar som tror att det inte är farligt att lämna hunden i bilen en varm sommardag gör sina djur en stor otjänst. Sanningen är att temperaturen kan nå upp till 80 grader inuti en bil om solen ligger på, och i dessa lägen händer det att djuret dör av värmeslag.
 
Bara fär några dagar sedan såg jag det igen. Jag och min mamma befann oss på ett café där vi satt utomhus, och en bit längre bort stod en bil parkerad - med en hund inuti. Det var stekande het sol och vi märkte inte ens hunden förrän den började skälla, och då hade hussen varit borta i ungefär 5 minuter.
 
Vi gick dit för att se vad som stod på och konstaterade direkt att det måste vara fruktansvärt varmt därinne. En sidoruta var lite neddragen, men luften blir inte mycket svalare för det. Vi gick in i de närliggande affärerna och frågade om bilen med hunden i var deras, men inte då.
 
Det hade säkert gått 15-20 minuter innan vi insåg att vi måste göra något, så vi ringde polisen. Precis då kom hussen tillbaka, en gammal gubbe med en systemetpåse i handen som direkt blev riktigt ilsken (såklart man blir det, vi försökte rädda hans hund från att dö liksom), och skrek ett antal otrevliga själsord till oss båda. Jag ska inte påstå att vi inte sa något tillbaka, vi var ganska arga vi också. Ett "ta hand om din hund för i helvete!" och sen gick vi därifrån. Hunden dog inte i alla fall, hoppas han bryr sig om sin hund i fortsättningen och tänker efter nästa gång.
 
 
Det är lagligt att slå in rutan på en bil med en hund i, om det är ett riktigt nödläge. Annars ska man leta efter hussen/matten, ringa polisen eller göra som det står på bilden här ovanför.
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN